Má šanci vyhrát volby ve Francii a říká: Odejdeme z NATO. A pokud jde o pozadí dění na Ukrajině...

24.04.2014 11:42

Předsedkyně euroskeptické pravicové Národní fronty Marine Le Pen v rozhovoru se spisovatelem Sergejem Chelemendikem, který vyšel v ruských novinách Komsomolslaja Pravda, řekla, že pokud bude zvolena, vyvede Francii z NATO. EU podle ní eskalovala situaci na Ukrajině a vede studenou válku s Ruskem.

Má šanci vyhrát volby ve Francii a říká: Odejdeme z NATO. A pokud jde o pozadí dění na Ukrajině...
Foto: Redakce
Popisek: Anti EU

EU se podle ní snažila ukázat, jak Ukrajinci chtějí vstoupit do EU, zatímco řada evropských národů chce z EU vystoupit. Národní fronta se postavila proti intervenci Západu v Libyi a Sýrii.

Tradiční ruský list Komsomolskaja Pravda má dle údajů z roku 2008 denní cirkulaci 660 tisíc čtenářů.

ZDE sledujeme kampaň k volbám do Evropského parlamentu

Někdy přicházejí příkazy z Washingtonu, někdy z Berlína

„Je třeba konstatovat, že v současnosti se Francie drží linie NATO. Když mne zvolí, Francii z NATO vyvedu. V současnosti totiž Francie ztratila svůj vlastní hlas. V současnosti se kompletně přizpůsobujeme a plníme příkazy přicházející z Washingtonu. Někdy přicházejí příkazy z Washingtonu, někdy z Berlína,“ řekla Marine Le Pen v rozhovoru.

Strana Front National, kterou Le Pen vede, bývá označována jako protiimigrantská, nacionalistická a částečně i antisemitská. Evropská média v posledních měsících upozorňují na údajné propojení Front National s establishmentem ruského prezidenta Vladimira Putina. Případný úspěch její strany i dalších podobných subjektů ve volbách do Evropského parlamentu by dle evropských médií znamenal, že Putin může mít v EP „pátou kolonu". Před volbou obdobných stran varoval i český premiér Bohuslav Sobotka.

Z pohledu Le Pen je jediným mírovým řešením současné situace federalizace Ukrajiny se zachováním její celistvosti tak, aby maximální autonomie byla poskytnuta těm regionům Ukrajiny, které si to přejí.

Jediná síla, která může zabránit destabilizaci Evropy a konfliktu evropských národů, jsou podle ní patriotické strany evropských oblastí.

Přátelství mezi suverénními národy proti nadvládě Washingtonu a Bruselu

„Ty strany, které zřetelně a jasně vystoupily proti ekonomické globalizaci, vyjádřili se proti zavedení jednotné evropské měny, které vystupují za to, aby si každý národ zachoval svou tvář, své hodnoty, své kulturní základy. Právě tyto síly vystupují jako hlavní síla, která bojuje za přátelství mezi svobodnými, suverénními národy. Právě ony mohou vytrhnout národy našich oblastí ze stavu letargie, do kterého je dostala média s pomocí USA a takzvaných europeistů, slepých stoupenců evropské integrace. Jenom tyto strany mohou zabránit vnějším silám realizovat jejich strategii. Události na Ukrajině se z mého pohledu nedějí náhodou v čase těsně před volbami do Evropského parlamentu. Mám takový pocit, že máme co dočinění s požárníky – pyromany, kteří sami zapálili oheň a potom přiběhli se svými hadicemi. Není to náhodná shoda okolností,“ řekl Le Pen.

Volby do Evropského parlamentu má ve Francii šanci těsně vyhrát krajně pravicová Národní fronta. Vyplývá to z posledního výzkumu veřejného mínění agentury Ipsos. Předsedkyně francouzské Národní fronty Marine Le Pen znovu vyzvala prezidenta Francoise Hollanda, aby rozpustil Národní shromáždění, pokud její strana volby skutečně vyhraje.

Le Pen chce nejprve zrušit euro a obnovit frank

Národní fronta by se čtyřiadvaceti procenty hlasů vyhrála volby o jedno procento před pravicovým Svazem pro lidové hnutí, před socialisty má pak náskok tři procenta. Le Pen chce prosadit referendum o vystoupení Francie z EU. Francouzi jsou podle ní vězni unie. Nejprve plánuje obnovení franku a vystoupení z eurozóny.

Na analýze a plánu návratu k franku se podíleli významní francouzští ekonomové spolupracující s Národní frontou jako Jacques Sapir, Norman Palma, Jean-Luc Greau, Christian St. Etiennne, Philippe Simonnot, Alain Cotta nebo Maurice Allaiis.

V okamžiku případného odchodu Francie z eurozóny bude dle plánu autorizován duální oběh eura a franku po dobu 1 až 2 měsíců. Operace bude řízena a dozorována Národní bankou. Po dvou měsících duálního oběhu bude frank opět jediným legálním platidlem na území Francie. Nastavená fixní parita bude s kurzem 1 euro za 1 frank a monetární politika bude pod kontrolou veřejnosti prostřednictvím parlamentní komise pro bankovní dohled.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…