Má se Zeman posrat z pár stovek lidí? ptá se prezidentův zastánce po včerejších akcích

02.12.2014 7:45

Počátek týdne opět přinesl několikanásobné přiložení „pod kotlem“ ve válce o prezidenta Zemana. Jeho odpůrci předali na Hrad stotisícovou internetovou petici za prezidentovo odstoupení a na Václavském náměstí se konala značně propagovaná demonstrace, na kterou v mrazu dorazilo odhadem tři sta lidí. Prezident zatím absolvuje cestu po Jihomoravském kraji.

Má se Zeman posrat z pár stovek lidí? ptá se prezidentův zastánce po včerejších akcích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Zeman dostává dárek od Michala Haška

Anketa

Myslíte, že budou do konce roku pokračovat masové protesty proti Zemanovi?

hlasovalo: 28665 lidí

Ve facebookové skupině „Souhlasíme s výroky pana prezidenta Miloše Zemana“ se stále shromažďují pozitivní reakce na prezidentovo vystupování a naopak kritika těch, kteří mu rozdávají červené karty.

Jeden z rozjetých čtenářů si na adresu petentů ulevil: „Bože, jen čtu ta jména a je mi špatně, jak se těm šmejdům daří rozdělávat kolem sebe nenávist. Už mám pocit, že bych šel klidně do bojů proti nim.“ Tito lidé si podle něj neuvědomují, jak vedou společnost do války.

Jinou z členek skupiny zaujal rozhovor ParlamentníchListů.cz s Martinem Bursíkem, podle kterého je prezident dvojitý agent, pracující pro Rusko i pro Čínu. „Zavřete ho do blázince i s tou jeho madam biomasou!!! A zahodit kliku!“ prosí.

ParlamentníListy.cz včerejší protesty proti hlavě státu podrobně sledovaly:
Jak vypadal pražský protest? Čtěte ZDE
Jak vypadal brněnský protest? Čtěte ZDE
Jak Zeman besedoval s občany v Blansku? Čtěte ZDE
Co ParlamentnímListům.cz sdělil Martin Bursík? Čtěte ZDE
Co v noci psali na internet Zemanovi odpůrci? Čtěte ZDE

Jiní naopak oceňují, jak byl prezident republiky přijat v Blansku. Jeden z účastníků diskuze prozrazuje, že tam prezidenta osobně pozdravil a předal mu i pozdravy od celé skupiny.

Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach se také účastní cesty prezidenta Zemana po Jihomoravském kraji a jako tradičně se o zážitky dělí na svém facebookovém profilu.

Kritiky Zemana již o víkendu varoval sociolog Petr Hampl: „Každý, kdo si zítra vezme červené tričko, tím vyjadřuje: "Chci, aby Andrej Babiš jmenoval nového prezidenta a jeho prostřednictvím řídil soudy a centrální banku."

Nejrázněji ale rozetnul protizemanovský protest v Praze publicista Štěpán Kotrba. Na svém Facebooku okomentoval účast na demonstraci na Václavském náměstí, která měla prezidentovi donést červenou kartu až na Hradčany, dotazem: „Myslíte, že se má z tří set lidí prezident posrat?“

V diskuzi pod tímto statusem docházejí prezidentovi stoupenci například k názoru, že „leda tak smíchy“. Uvážlivější debatéři dodávají, že „na to, že ho ČT každý večer odvolává, je to žalostný výsledek“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…