Macek obrací oči v sloup: Vystrčil přepsal volby v Bělorusku, Cichanouskou přijal jako prezidentku

08.06.2021 19:30

Bývalý politik Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách vrací ke včerejší demonstraci na Staroměstském náměstí namířené proti režimu Alexandra Lukašenka v Bělorusku. „Lidé budou demonstrovat za Bělorusko. Promluví i Klus nebo Geislerová. A to je vše, co potřebujte vědět, abyste zůstali doma,“ píše sarkasticky Macek.

Macek obrací oči v sloup: Vystrčil přepsal volby v Bělorusku, Cichanouskou přijal jako prezidentku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Podle Macka nedává smysl, aby nás o demokracii v Bělorusku poučovali umělci, jako zpěvák Tomáš Klus nebo herečka Aňa Geislerová. Macek se v souvislosti s Běloruskem pozastavuje také nad faktem, že předseda Senátu Miloš Vystrčil označil vedoucí běloruské opozice Svjatlanu Cichanouskou za prezidentku.

„Jsme sice malá země, ale svět se před námi třese. Máme totiž sílu změnit, pokud se nám nelíbí, jakýkoliv výsledek voleb ve světě. Viz předseda Senátu Vystrčil, který přepsal volby v Bělorusku a přijal paní Cichanouskou jako tamní prezidentku,“ diví se Macek.

Závěrem Macek zmiňuje nedávný komentář MUDr. Jana Hnízdila k prapodivné akci agentury Dobrý den, na níž se snažili vytvořit rekord v době nonstop očkování na jednom místě. „I kdyby bylo očkování proti COVID ověřené, bezpečné a účinné (o čemž nejsem přesvědčený), způsob, kterým je propagováno a praktikováno, mne děsí. Očkování není podávání iontového nápoje běžcům na občerstvovacích stanicích. Je závažným zásahem do lidského organizmu. Jeho výhody a rizika musí být důkladně zvažovány,“ cituje Macek Hnízdila. „Masové očkování formou McCovid center, maratónů nebo drive-in je popřením etiky a odbornosti lékařské profese,“ dodává.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…