Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

17.05.2024 13:35 | Monitoring

Před kamerami ČT se k velké debatě sešli kandidáti do Evropského parlamentu. A ve studiu chvílemi houstlo napětí. Politici se shodli jen na tom, že přejí brzké uzdravení slovenskému premiérovi Robertu Ficovi, na něhož byl spáchán atentát. Ostrými slovy na adresu EU, ale i vlády pětikoalice Petra Fily (ODS), nešetřili především pánové Ondřej Dostál z koalice STAČILO!, Motorista Petr Macinka a Petr Mach za SPD a Trikoloru. Podle Macha si EU bude muset vybrat, jestli chce mír a prosperitu, nebo chce řinčet zbraněmi. Tvrdý slovní souboj svedli o Green Deal.

Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval
Foto: Screen Vysílání ČT24
Popisek: Debata před eurovolbami

Česká televize odvysílala první z debat před volbami do Evropského parlamentu. Ve studiu se střetlo 8 politiků – 1 žena a 7 mužů. Ondřej Dostál (STAČILO!), Martin Hlaváček (ANO), Petr Macinka (Přísaha a Motoristé sobě), Petr Mach (SPD a Trikolora), Luděk Niedermayer (SPOLU), Daniela Ostrá (SOCDEM), Mikuláš Peksa (Piráti) a Adam Trunečka (Starostové a osobnosti pro Evropu).

Hned v úvodu se hosté vyjádřili k atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica, kterého stále čeká operace a ještě není z nejhoršího venku.

„Pro mě je to hrozná věc. Já doufám, že je to exces. Je pravda, že v té dnešní společnosti je mnoho emocí, vyhrocených emocí. Řada politiků se snaží tu společnost rozdělit. Myslím, že toto by měl být signál, že to je prostě špatný směr. Řešme rozpory civilizovaně. Já doufám, že se premiér Fico brzy uzdraví a neponese si žádné následky z tohoto hrůzného činu,“ pravil Niedermayer.

Také podle Hlaváčka je to naprosto nevídaná věc a je třeba zklidnit situaci a počkat s nějakými hodnoceními.

Ostrá požádala voliče vládní pětikoalice, aby své kritiky přestala označovat za dezoláty.

„Já bych prvně chtěla popřát panu Ficovi brzké uzdravení. My bohužel vidíme, že ty silné výroky zaznívají i v české politice. Minimálně od té kampaně 2021, kdy jsme tady viděli střet mezi tzv. dobrem a zlem. ‚Zastavme hrozbu‘ a podobně. Příznivci vládního tábora v ČR by neměli všechny kritiky vlády označovat za různé dezoláty, proruské šváby, vlastizrádce a podobně,“ pravila. „Platí to i o opozici. Opozice také nemůže lehkovážně říkat, že nás chce někdo zatáhnout do války. Protože vidíme, že to ubližuje,“ dodala jedním dechem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak podle Niedermayera, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 17.05.2024 13:49:10
jsou nadcházející volby o tom, zda si EU udrží svoji bezpečnost? Nezaspal Luděk v tom europarlamentu? Bezpečnost EU již ztratila dávno poté, co jen bezmocně sleduje probíhající invazi z Afriky. On Luděk nezaznemenal co se děje převážně ve státech západní Evropy, v jejich městech? On nezaznamenal tu zvyšující se kriminalitu ve státech, které kdysi byly dávány jako vzor bezpečí? EU o svoji bezpečnost dávno přišla a nyní přichází i o své bohatství a vysokou životní úroveň. A to i kvůli lidem, jako je Niedermayer.

|  17 |  0

Další články z rubriky

O mandát za Babišem, jásala Pekarová. Výzkumník ji zpražil: To byly eurovolby, ne sněmovní

16:25 O mandát za Babišem, jásala Pekarová. Výzkumník ji zpražil: To byly eurovolby, ne sněmovní

Poslední průzkum STEM před volbami do Evropského parlamentu při konfrontaci se skutečnými výsledky r…