Mafie, horší než Cosa nostra. Ekonomka Švihlíková ovládla Václavák

17.11.2012 14:16

Na demonstraci proti vládě na Václavském náměstí vystoupila i Ilona Švihlíková. Ekonomka, která se v poslední době zviditelnila vehementní kritikou vlády i celé polistopadové politiky, svým razantním vystoupením naplnila očekávání.

Mafie, horší než Cosa nostra. Ekonomka Švihlíková ovládla Václavák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dvacátétřetí výročí 17.11. v ulicích Prahy

„Žijeme v zemi, kde se právní stát stal fasádou pro mafiánské praktiky, za které by se nemusela stydět ani Cosa nostra,“ zahájila svůj projev.

„Lichvářská mafie zde operuje v míře, jaká by v jakékoliv civilizované zemi byla nemyslitelná,“ uvedla pro příklad. „Žijeme v zemi, kde na výročí Bílé hory byl schválen dar církvím, především katolické. Bohatství vyrobené našima rukama je rozkrádáno několika málo lidmi,“ rozčílovala se.

Ve vztahu k vládě sarkasticky připomněla i politický slogan, který se podle ní objevil poprvé v Srbsku: „Tak tedy promiňte, že vyděláváme méně, než vy rozkradete.“

Podle ní se politici snaží o to, aby se lidé vykřičeli a dali zase pokoj. Něco takového však nesmí být připuštěno. Vyzvala demonstrující, aby setrvávala v protestech. Podle ní protestující jsou naštvaní a jsou jednotní a mohou dosáhnout svého.

Jako neoddiskutovatelné požadavky na vládu pak jmenovala: „Zrušení všech „takzvaných reforem“, odstoupení vlády a vypsání nových voleb. Na těchto požadavcích je podle ní třeba trvat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…