Magda Vášáryová se bojí, jak se o Vánocích pohádají diváci ČT a TV Barrandov

23.12.2018 21:11

Den před Štědrým dnem běžela na televizních obrazovkách pohádka Princ Bajaja. Jednou z hlavních hrdinek této pohádky z roku 1971 je i Magda Vášáryová, která si v této pohádce zahrála princeznu. Teď má obavy, aby se kvůli pořadům v televizi nerozhádaly české rodiny. Aby se proti sobě názorově nevymezovaly třeba matka, která sleduje TV Barrandov, a dcera, která dá přednost České televizi.

Magda Vášáryová se bojí, jak se o Vánocích pohádají diváci ČT a TV Barrandov
Foto: archiv
Popisek: Mgr. Magdaléna Vášáryová, diplomatka, exposlankyně NR SR

Magda Vášáryová oslavila v roce 2017 70. narozeniny. Pamatuje si tak i dobu, kdy slavili Vánoce tak trochu tajně, protože komunisté neviděli rádi, když Čechoslováci ctili křesťanský svátek. Dnešní dobu sice nevidí tak černě, ale i tak ji aktuální společenské poměry zlobí.    

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

„Rozčiluje mě, jak se pořád snažíme vrátit do 19. století a romantismu, monarchie nebo případně do období normalizace, hledajíce jakousi propagovanou stabilitu a smrádek nevětraných myšlenek, i když svět pádí již dávno v post modernismu a snad i dál,“ poznamenala v rozhovoru pro server Forum24.cz.

A to není to jediné, co ji zlobí. Má obavy, že se mohou rozhádat rodiny už jen kvůli tomu, jaké zprávy podává veřejnoprávní Česká televize ve srovnání s informacemi, které za zprávy vydává generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup v pořadu Moje zprávy.

„Hádky příznivců TV Barrandov a ČT24 mohou rozvrátit kteroukoliv rodinu, svátky, nesvátky. Když jsem naposledy zahlédla toho pána, jak rozčileně mává rukama a nadává všem kolem sebe, dost mě to vyděsilo. Tenhle tyátr se určitě přenese do rodin sedících u kapra,“ varovala dáma.

Místo hádek by rodinám přála svornost a každého člověka zvlášť žádá, aby se drobnými krůčky snažil zlepšit svět kolem sebe. Právě tyto drobné krůčky někdy přinášejí velké výsledky a někdejší herečka a československá i slovenská diplomatka věří v jejich sílu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …