Majitel Slovácka Zdeněk Zemek se distancuje od zákulisních dohod ve fotbale

22.12.2021 10:02

Na serveru Seznam Zprávy se objevila informace, podle které kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář hledal podporu u bývalého místopředsedy Fotbalové asociace ČR Romana Berbra pro fotbalový klub 1. FC Slovácko. Netrvalo dlouho a majitel klubu Zdeněk Zemek se proti informacím ostře vymezil.

Majitel Slovácka Zdeněk Zemek se distancuje od zákulisních dohod ve fotbale
Foto: Archiv Z. Zemka
Popisek: Majitel klubu 1. FC Slovácko Zdeněk Zemek

„Jako majitel klubu takovéto jednání nepodporuji, o ničem takovém nevím, žádných takových rozhovorů ani domluv jsem se nikdy neúčastnil a ostře se od nich distancuji,“ reagoval majitel Slovácka Zdeněk Zemek a pokračoval: „Klub vlastním 14 let, za celou tu dobu jsme ušli pořádný kus cesty a udělali obrovský kus práce, současné výsledky hovoří za vše. Vše jsme si vždy vydřeli poctivou a tvrdou mravenčí prací, krůček za krůčkem. Vždy jsem klub podporoval bez jakýchkoliv postranních úmyslů a bez jakýchkoliv podrazů či neférového jednání.“
 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Když Zdeněk Zemek před téměř patnácti lety klub přebíral, doslova ho zachránil. Klub byl v hluboké depresi, odcházeli z něj hráči, A tým se pohyboval ve spodní části druholigové tabulky, fotbalová akademie byla v troskách a klub dusil stamilionový dluh. 
 
Dnešní 1. FC Slovácko nabízí zcela jiný pohled. Áčko si otevřelo cestu k evropským pohárům, ženy postoupily do Ligy mistryň, juniorky získaly mistrovský titul a v jeho obhájení jim zabránila jen koronavirová pandemie. Akademie dnes vychovává hráče, kteří nacházejí uplatnění v evropských klubech. Kvalitu mládežnické akademie potvrzuje, že jí FAČR udělil licenci Fotbalové akademie FAČR. 
 
Klub má za sebou mimořádně úspěšný rok. Fotbalisté áčka aktuálně patří k ligové elitě a znovu zaútočí na evropské poháry. Podzimní část sezony Slovácko končí na čtvrté příčce ligové tabulky a na jaře se popere o pohár. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…