Malá válka, která by odvedla pozornost od problémů EU... Bašta tuší, o co jde v Bělorusku

05.12.2021 8:01

Migrační krize na hranicích Běloruska a strašení ruskou agresí má odklonit pozornost od mnohem závažnějších problémů ve vlastní zemi, říká poslanec Jaroslav Bašta (SPD) a dává konkrétní příklady. Čeho se obává víc, je Green Deal a Velký reset Klause Schwaba, německého ekonoma a prezidenta Světového ekonomického fóra.

Malá válka, která by odvedla pozornost od problémů EU... Bašta tuší, o co jde v Bělorusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Tři státy sousedící s Běloruskem považují současnou nelegální migraci za „akt hybridní agrese“. Obsadily hranice armádou. Na jihu EU zatím nikdo žádná omezení pašování lidí nenařídil a neprovádí, přestože nápor je tam desetkrát silnější. Naopak na severovýchodě se z těch pár tisíc zájemců o evropský blahobyt propagandisticky dělá ohrožení liberální demokracie a nebezpečná forma hybridní války, za kterou prý stojí Ruská federace.

Migrační krize na běloruských hranicích má podle propagandistů NATO odvést pozornost od příprav ruského útoku na Ukrajinu, vedeného nejen z východu a jihu, ale také ze severu z Běloruska, pokračuje Bašta.

  • Původní zdroj ZDE

Pokud by však Ruská federace opravdu chtěla obsadit východní Ukrajinu, udělala by to podle Bašty podobně jako v Jižní Osetii či na Krymu – rychle, efektivně, dříve, než by někdo mohl napadené zemi pomoci. „Proto to poslední, co by si plánovači útoku přáli, by byla přítomnost cizí armády v bojovém postavení na ukrajinské či běloruské hranici, jako je tomu nyní kvůli migrantům,“ dodává.

„Běloruská migrační krize a strašení ruskou agresí má naopak zamaskovat něco jiného, daleko závažnějšího. Permanentní válečná hrozba, případně vlastní ‚malá vítězná válka‘, představují historicky nejosvědčenější způsob, jak odvést pozornost od nejzávažnějších problémů ve vlastní zemi,“ zmiňuje Bašta pandemii, energetickou krizi, léta nevídanou inflaci a celkový úpadek ekonomiky, plus postupnou likvidaci střední třídy.

„To všechno jsou téměř neřešitelné potíže, které vedení EU vyvolalo ve všech svých členských státech. To se v evropských dějinách obvykle nakonec vyřešilo ozbrojeným konfliktem. Vnějším nebo vnitřním. Proto se daleko více bojím politických a sociálních důsledků Green Dealu a Velkého resetu Klause Schwaba než války NATO s Ruskou federací,“ uzavírá Jaroslav Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…