Málo vakcíny? Šéf společnosti ukazuje na Brusel, zcela prý selhal v nákupu

01.01.2021 17:25

Za nedostatečným množstvím dávek vakcíny proti covidu stojí podle šéfa společnosti BioNTech Ugura Sahina nákupní politika Evropské unie. Firma se nyní snaží získat větší kapacity pro výrobu vakcíny, informují Novinky.cz.

Málo vakcíny? Šéf společnosti ukazuje na Brusel, zcela prý selhal v nákupu
Foto: pixabay.com
Popisek: Očkování - ilustrační foto

„Proces v Evropě rozhodně nebyl tak rychlý a přímý jako v jiných zemích,“ říká Sahin. Spojené státy si podle Sahina od společnosti BioNTech zajistily v červenci 600 milionů vakcín, tedy dvakrát tolik než Evropská unie, která svou objednávku zadala až v listopadu.

Původně se totiž Evropská unie spoléhala na to, že se svými očkovacími látkami přijdou další firmy a vakcín bude dostatek. V rámci Evropské unie byla zatím schválena jedna očkovací látka.

BioNTech se podle Sahina snaží získat další kapacity pro výrobu. „Není to tak, že by byly po celém světě nečinné továrny, které by se přes noc pustily do výroby vakcíny,“ říká Sahin, s tím, že při výrobě léků nelze jednoduše přejít z výroby jednoho medikamentu na jiný druh.

„Možná, že v únoru budeme moci spustit výrobu v Marburgu, bude to daleko dřív, než jsme původně plánovali. Závod by byl schopen vyrobit v prvním pololetí až 250 milionů vakcín,“ přiblížil Sahin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…