Malý Teherán na krásném modrém Dunaji. Tyto vídeňské obvody prý mají slušně nakročeno stát se no-go zónou

01.10.2018 20:07

Rakušané se ještě nestačili vzpamatovat z knihy učitelky Susanne Wiesingerové a na veřejnosti se objevila další šokující záležitost. Zpráva fondu pro integraci na více než devadesáti stránkách popisuje, jakým způsobem konzervativní islám ovlivňuje život v jednotlivých čtvrtích Vídně.

Malý Teherán na krásném modrém Dunaji. Tyto vídeňské obvody prý mají slušně nakročeno stát se no-go zónou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Islám a narůstající muslimské komunity změnily život ve čtvrtích jako je Favoriten, Ottakring, Simmering, Rudolfsheim-Fünfhaus, Brigittenau nebo Leopoldstadt. Jak konstatuje zpráva, především migranti z Turecka vytvořili své vlastní komunity prakticky po celém hlavním městě. „Patří jim obchody, kluby, ordinace i instituce, takže příslušníci turecké komunity se prakticky vůbec nemusí stýkat s rodilými Rakušany a mluvit německy,“ uvádí se ve zprávě.

Podobný vývoj jako v turecké komunitě probíhá také v srbské, čečenské a afghánské komunitě. V souvislosti s početným nárůstem jednotlivých komunit také narůstající konflikty mezi těmito etnickými a národnostními skupinami. „Pravidelně se mezi nimi odehrávají v ulicích a parcích násilnosti. Jsou přesvědčeni, že jim jisté části Vídně patří,“ napsali odborníci ve zprávě s tím, že ve Vídni již existuje paralelní společnost, která se neřídí rakouskými zvyklostmi a právem.

Celý text v němčině je ZDE.

To se týká zejména oblastí rodinného a trestního práva, ale potřebné důkazy většinou chybí, takže se případy porušování rakouských zákonů k soudu nedostávají. V neposlední řadě proto, že jsou zainteresované osoby zastrašovány. Podle zprávy vznikají mezi rakouskou a muslimskou společností stále hlubší příkopy, což se projevuje také na půdě vzdělávacích instituci, jak obsáhle zmínila ve své knize učitelka s pětadvacetiletou praxí ze škol v přistěhovalecké čtvrti Favoriten Susanne Wiesingerová.

„Čím více muslimských žáků je ve třídě, tím větší vzniká kulturní i společenská izolace. Pokud například v takové třídě muslimská dívka nenosí šátek, je často svými muslimskými spolužáky nazývána děvkou. Slova často přechází do fyzických útoků. „Pohled na fungování společnosti, práva žen apod. je u mnoha muslimských žáků naprosto odlišný od rakouských zvyklostí. Jeden žák páté třídy například řekl učiteli, že předmanželský sex je smrtelný hřích a takové lidí přijdou do pekla,“ uvádí se ve zprávě s tím, že velkým problémem je také antisemitismus.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…