Manipulace, přetvářka, útoky ze zákulisí. Přečtěte si, jaké je tajemství úspěchu Angely Merkelové

21.09.2017 21:26

Server Reflex.cz představil životopis německé kancléřky Angely Merkelové z pera britského autora Matthewa Qvortrupa. Merkelová od roku 2005 jasně dominuje německé politice a v životopise se dozvíte, proč tomu tak je. Merkelová prý působí jako hodná teta odvedle, ale to je jen zdání. Když uzná za vhodné, ze zákulisí uštkne své oponenty jako had a podá jim jed, který znamená často konec jejich politické kariéry.

Manipulace, přetvářka, útoky ze zákulisí. Přečtěte si, jaké je tajemství úspěchu Angely Merkelové
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

Z celé knihy je zřejmá jedna zásadní věc, která je zde dokumentována na mnoha příkladech. „Angela Merkelová jak své politické soupeře, tak část veřejnosti dokonale mate. Většinou působí klidně až nudně, vypadá jako neškodná teta z vedlejší ulice. Nenechává se na rozdíl od jiných politiků před publikem unášet emocemi. Není výstřední a její proslavené trochu staromódní kostýmky navozují dojem, že její konkurenti si ji mohou takzvaně namazat na chleba. Není většího omylu. Merkelová dokáže svým vystupováním a jednáním uchlácholit zejména některé muže, ty pak ale ze zákulisí uštkne jako had a podá jim jed, který znamená často konec jejich politické kariéry,“ píše server.

Britský autor rozebírá silné a slabé stránky kancléřky. Je však patrné, že německé kancléřce tak trochu fandí. Popisuje čtenářům několik scén ze zákulisí německé politiky, na kterých dokládá, jak rozhodná umí být nejmocnější dáma Evropy prvních let nového tisíciletí. Svou pozici si prý tvrdě odpracovala. Zatímco mnoho politiků na sebe hledí do zrcadla a říkají si, jak jsou skvělí, Merkelová se tím nezdržuje a za oponou tvrdě pracuje. Díky této tvrdé práci má jasně pod kontrolou svou stranu.

Celý článek naleznete zde.

„Když se jí někdo vzepře, může očekávat odvetu. Ta přijde nečekaně a zasáhne dotyčného na slabém místě. Například se o něm něco objeví v médiích. Qvortrup se domnívá, že za tím často stála právě samotná Merkelová, která si dlouho budovala dobré vztahy s některými novináři. V kancléřství se také obklopuje spolupracovníky (často jsou to ženy), které zná dlouho a zcela jim důvěřuje. Tvoří jakýsi ‚politický gang‘,“ lze se v článku také dočíst.

Merkelová je podle britského autora politickou realistkou, která měla vždy všechno jasně propočítané. Když se před ní objevila uprchlická krize, prý se německá kancléřka nechala na chvilku ovládnout myšlenkami idealismu, jenže brzy se rychle vrátila k realismu. A právě kvůli tomu, jak realisticky se chová, pravděpodobně opět jasně zvítězí v nedělních volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…