Manipulativní selektivita této organizace... Zelenskyj uhodil na Amnesty International

07.08.2022 6:48 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se znovu hlasitě ozval a vychválil své vojáky. Považuje je za hrdiny, kteří navzdory nevybíravému ostřelování čelí agresorům a znovu a znovu ukazují, že Ukrajinci jsou mnohem lepší vojáci než Rusové. Rusové, kteří se nezdráhají ohrožovat svět teroristickým útokem na Záporožskou jadernou elektrárnu. V této souvislosti prezident také uhodil na neziskovou organizaci Amnesty International.

Manipulativní selektivita této organizace... Zelenskyj uhodil na Amnesty International
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

„Především chci poděkovat všem našim vojákům, kteří nesmírně statečně – a v nejpalčivějších místech fronty s přímo nadlidským úsilím – zadržují nepřítele. Ruská armáda svou taktiku nezmění. Okupanti vědí, že v přímém boji s Ukrajinci prohrají, jsou horší v dovednostech, a proto nepřítel spoléhá na dělostřelectvo a nevybíravé ostřelování,“ začal ukrajinský prezident.

Všem těm, kteří statečně bojují, Zelenskyj sdělil, že se daří ničit logistické zázemí nepřítele, ničit sklady munice či paliva, čímž chrání životy všech civilistů. V souvislosti s těmito útoky poděkoval partnerům z demokratických zemí, kteří Ukrajině dodávají potřebné zbraně. „Děláme vše pro to, abychom získali ještě účinnější a modernější zbraně,“ uvedl prezident

Ocenil, že se zatím daří držet při životě dohodu o námořním vývozu zemědělské produkce Ukrajiny do světa. Jedním dechem však varoval, že Rusko se může vývoz ukrajinské pšenice a dalších produktů pokusit zhatit nějakou provokací.

„A nesmíme zapomínat, že obnovení našeho námořního vývozu bylo možné především díky našim vojákům – všem, kteří bránili Oděsu a zajistili osvobození Hadího ostrova. To jsou prostě hrdinové,“ zdůraznil Zelenskyj.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25315 lidí
Zmínil také „útok Rusů“ na Záporožskou jadernou elektrárnu. „Ruští teroristé se stali prvními na světě, kteří využili jadernou elektrárnu k teroru. Největší v Evropě! Upozorníme na to svět a budeme trvat na nových sankcích proti Rusku za vytvoření takové globální hrozby,“ pravil nejvýše postavený politik Ukrajiny – s tím, že nezisková organizace Amnesty International, která kritizovala ukrajinskou armádu za obranu před ruskou agresí ve městech, což z pohledu neziskové organizace ohrožuje ukrajinské civilisty, „ruskému ostřelování jaderné elektrárny“ nevěnuje pozornost.

„A přestože je ruské ostřelování jaderné elektrárny jedním z nejnebezpečnějších zločinů proti Ukrajincům a všem Evropanům, proti právu na život každého člověka, z nějakého důvodu o tom neexistuje žádná zpráva nebo dokonce pouhé oznámení Amnesty International. Velmi výmluvné mlčení, které opět svědčí o manipulativní selektivitě této organizace,“ zaznělo od Zelenského.

Nakonec poděkoval všem, kteří usilují o obnovu vesnic osvobozených od ruských okupantů. Takových vesnic už je prý vice než tisíc a Ukrajinci usilují o to, aby v obcích opět začala fungovat infrastruktura, zdravotnictví a tak podobně. Pak už se jen rozloučil tradičním zvoláním „sláva Ukrajině“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…