Manželka knížete promluvila o českých politicích: Zeman je opotřebovaný rutinér

19.01.2013 8:58

Therese Schwarzenbergová se možná stane příští první dámou a ačkoli se manželka Karla Schwarzenberga dosud příliš nevyjadřovala k české politické scéně, tak před druhým kolem prezidentské volby udělala výjimku. V rozhovoru po sobotní bulvární deník Blesk popsala, Jak vnímá současný prezidentský pár, jak na ni působí Miroslav Kalousek a jak se jí jeví Miloš Zeman.

Manželka knížete promluvila o českých politicích: Zeman je opotřebovaný rutinér
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

"Je velmi profesionální a něco čemu my říkáme "rutinér". Ale vypadá tak nějak opotřebovaně," říká na adresu Miloše Zemana možná příští první dáma. Zdá se jí, že na první pohled vůbec není znát sedmiletý věkový rozdíl mezi jejím mužem a jeho sokem v souboji o prezidentský úřad.

Livia Klausová je skvělá

Současná první dáma Livia Klausová se jasně postavila na stranu Miloše Zemana, když prohlásila, že by její nástupkyně neměla mluvit jen německy, ale Therese Schwarzenbergová vidí manželku prezidenta jako velmi příjemnou dámu, se kterou se osobně jednou setkala na setkání na zámku v Lánech.

"Ta je opravdu skvělá. Přivítala manželky ministrů včetně mě v Lánech a byla velmi milá a provedla mě sídlem," popsala setkání Schwarzenbergová. S Klausem se prý osobně nikdy nesetkala, ale prohlašuje, že to není špatný prezident, jen to dělá jinak, než by to dělal její muž.  

Slova chvály má možná příští první dáma i pro ministra Financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Podle ní je to velmi výjimečný muž, který umí skvěle anglicky. Při osobním setkání vloni v létě na zámku v Murau si prý pěkně popovídali. "Na mě udělal výborný dojem," říká manželka knížete.

Slova chvály pronesla i na adresu svého muže. Je sice nejstarším kandidátem na Hrad, ale s věkem přichází moudrost a nekorumpovatelnost. Navíc by prezidentskou funkci nedělal pro peníze, ale pro lidi. Svých peněz má dost, o čemž svědčí i skutečnost, že samotný rozhovor se uskutečnil ve Schwarzenberském paláci ve Vídni.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

15:00 Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora bychom se neměli cítit útoky primitivů, jako je P…