Martin Komárek čtenářům: Pořád ještě je co krást

23.11.2014 20:05

Z PROFILŮ Poslanec Martin Komárek (ANO) odpovídal na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz. Čelil otázce, proč se v politice poslední dobou objevuje tolik podnikatelů. Je to snad proto, že už není kde jinde krást? Vyjádřil se také ke svým koníčkům a ve spojitosti s nimi i k DPH.

Martin Komárek čtenářům: Pořád ještě je co krást
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek řeční ve sněmovně

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz klade zákonodárci z Babišova hnutí ANO otázku, zda mu nevadí, že resort dopravy povede Dan Ťok, muž, který původně přicházel s tímto resortem ve styk tzv. za druhou stranu - za firmu Skanska. Tento střet zájmů Komárkovi nevadí? "Na druhou stranu je pravda, že Babiš má také na starosti finance, takže mě napadá, že by zas začínala nová doba? A co že všichni úspěšní podnikatelé jdou do politiky? Sarkasticky bych řekl, že v podnikání už není moc kde krást, a to hlavní (např. Kožený, Berdych, Mrázek apod.) si vše již rozkradli," poznamenává ironicky tazatel.

O co se zasloužil Babiš

Komárek má za to, že stále ještě je co krást, což ukazují ne právě malé daňové úniky. Jinak je ale rád, že se úspěšní manažeři a podnikatelé rozhodli vstupovat do politiky. Dávají tím najevo, že své zkušenosti a dovednosti hodlají nabídnout do služeb své vlasti. "Babiš s tím začal a je to fakt zásluha," tvrdí Komárek. Říká to i navzdory tomu, že se je vědom i možných stinných stránek celé věci, jak je předvedl například exministr dopravy Aleš Řebíček za ODS.

Odpovědi poslance Komárka naleznete také ZDE

Čtenářce Lívii pak zákonodárce odpovídal na otázku, proč se rozhodl vydat knihu, když se teď jaksi s díly od politiků a o politicích jaksi "roztrhl pytel."

"Já píšu knihy od mládí, tahle je asi dvacátá. Letos mi krom titulu Moc nemocných vyšly ještě doživotí aneb Knoudi a Vražda slonobijkou. Je to takový můj koníček," odepsal poslanec. A dodal, že by snížil DPH na knihy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…