Masaryk by plakal, pochlebovači knížete. Server mluví do duše umělcům i mladým

16.01.2013 8:12

Přispěvovatel serveru Britské listy Václav Jumr vyjadřuje ve svém komentáři velkou nespokojenost s postupem Karla Schwarzenberga (TOP 09) do druhého kola prezidentské volby. První československý prezident T. G. Masaryk by prý zaplakal.

Masaryk by plakal, pochlebovači knížete. Server mluví do duše umělcům i mladým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Na druhém místě jde do rozstřelu kníže Karel - s tím jsem ani ve snu nepočítal. Přes vysokou nespokojenost občanů s tím, co se děje v české společnosti (to již není ani dobrý starý Kocourkov, ale žumpa), opět zabral knížecí vzhled a maloměšťácký vkus," uvádí svůj komentář autor příspěvku.

Česká republika se tím prý vrací k vzývání středověké šlechty a zapomíná na sepětí knížete se sudetskými Němci, jeho mnohočetné občanství, „žvatlavou schopnost vyjadřovat se českým jazykem", ale především jeho vliv na politiku Nečasovy vlády. A za Schwarzenbergovu popularitu může prý mimo jiné široká umělecká kamarila v čele s Jiřím Menzelem, Zdeňkem Svěrákem a dalšími.

Ta mladá generace...

Druhým významným segmentem knížecí volby prý byla mladá generace. „Již se pohrobkům Havlovy pravdy a lásky vedoucí k mafiánskému kapitalismu a vyprázdnění naší výrobní základny podařilo nakazit ty, které život teprve čeká. Vzdělání přineslo ovoce. Chybí jim základní životní zkušenosti, chybí jim z toho plynoucí odpovědnost za život vlastní, vlastních dětí (které snad jednou zplodí) i vlastního národa, ale nechybí sociální arogance. Nemají velkou životní vizi, jako by od života sobecky čekali jenom smetanu, úspěch, peníze a sladký život. Ten jim feudální šlechta, vtělená do Kalouskova drancování plebsu, samozřejmě nepřinese. Ale vidinu odlesku těch zlaťáků ano," píše autor.

Kromě výše zmíněných je na vině prý i výrazně odlišný voličský segment - občané hlavního města. Tam se podle přispěvovatele Britských listů vrátilo sobecké maloměšťáctví, mondénnost, plané diskuse a obdiv k eleganci motýlku pod krkem.

„Pravice s plnými močovými měchýři pořádá pochod k Masarykovu hrobu," uzavírá svůj příspěvek Jumr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…