Matásek z Básníku vypálil: Babiš a Zeman jsou zločinci. A seriál Most!? Sluníčkářská agitka

19.04.2019 8:04

Herec David Matásek známý jako Kendy z Básníků se s tím nepáral. Prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO) označil za „zločince“ a prorokoval, že novináře Jaroslava Kmentu přejede Volha. A prozradil, proč je řada lidí zklamána ze sametové revoluce.

Matásek z Básníku vypálil: Babiš a Zeman jsou zločinci. A seriál Most!? Sluníčkářská agitka
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Z legendárního vystoupení Daniela Landy a Davida Matáska v ČT

Podle Matáska žijeme v příliš korektní době, ale když se člověk obklopuje kamarády, kteří tíhnou k nekorektnímu humoru, z oné bubliny politické korektnosti tak trochu vystoupí. Pokusil se z ní vystoupit i seriál Most!. I když i to byla podle Matáska „sluníčkářská agitka“. „Mně se hrozně líbilo, jak dlouho trvalo, než lidi prokoukli, že to je vlastně sluníčkářská agitka. Vypadalo to nejdřív, že se konečně dozvíme, jak to tam na tom severu je, ale on to byl vlastně sever viděnej z Prahy,“ zhodnotil seriál Matásek.  

K politické scéně byl Matásek velmi kritický. Investigativního reportéra Jaroslava Kmentu varoval, že se mu zle povede, pokud bude pokračovat v rozkrývání některých věcí. „Kmentu přejede volha prostě, to je tak,“ poznamenal. Lidé, kteří mají na triku kauzu lehkých topných olejů a jiné, mají podle Matáska „šílenou moc“, takže je třeba mít se na pozoru.

Co David Matásek říkal v minulosti?

Když měl zhodnotit roli prezidenta Miloše Zemana ve společnost či roli premiéra Andreje Babiše (ANO), vyjadřoval se nekompromisně. „To jsou zločinci. Ta jejich role, z toho se budeme vzpamatovávat hodně dlouho. Ta důvěra lidí v právní stát je takovým způsobem poškozená. Ta úvaha, proč se mají lidé o něco snažit, když to těm gaunerům prochází, to tu je,“ pálil ostrými slovními náboji Matásek.

Kauza Jany Nečasové-Nagyové je podle hosta jen slabým odvarem proti tomu, co v Česku předvádí Zeman a Babiš. Lidé to vidí a části z nich je to jedno. Lidé mají pocit, že Zeman mluví za ně a podle Matáska už si neuvědomují, že by měli vzhlížet k něčemu vyššímu.

„Považuju to za totální selhání elit, pokud se bavíme o prezidentské volbě. Nebyli jsme schopní vygenerovat důstojného protikandidáta, asi kvůli roztříštěnosti, a dopadlo to, jak to dopadlo,“ řekl Matásek.

O listopadu 1989 prohlásil, že sametová revoluce byla domluvená. „Někdo cinkal klíčema, někdo cinkal už něčím jiným,“ prohlásil Matásek s odkazem na peníze. Mladý stát i toto nedokázal ohlídat a dnes se prý kvůli tomu lidé cítí zrazení. „Ti lidé cítí velikou zášť a velikou frustraci. A je to naše chyba,“ uznal.

Spoustu lidí prý doběla rozpaluje např. slovo „neziskovka“. Ale když jim pak připomenete, že největší nezisková organizace tady vlastně hraje fotbal, tak lidem vezme trochu vítr z plachet. Jenže aby bylo možné tohle lidem říct, tak je napřed potřeba si je vyslechnout a podle Matáska třeba i politovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…