Máte kupón, ale nemáte prodlouženou Opencard? Pokuta

06.08.2012 16:10

Bezmála sto tisíc majitelů Opencard doposud využilo možnosti si bezplatně prodloužit platnost své karty o další dva roky prostřednictvím validátorů v metru. Prodloužení se týká celkem 330 tisíc cestujících, kterým platnost karty končí mezi 1. srpnem 2012 až 21. červencem 2013.

Máte kupón, ale nemáte prodlouženou Opencard? Pokuta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Validátor karty Opencard

„Prodloužit si svou kartu mohou cestující již od června. V prvním měsíci tak učinilo 42 tisíc cestujících, v červenci pak 55 tisíc. Zatím je to však jen třetina všech cestujících a přitom na konci září končí platnost zhruba 125 tisíc karet,“ uvedla Tereza Krásenská, mluvčí DPP.

„Dopoučujeme cestujícím pro prodloužení karty použít validátory v metru. Samotné prodloužení je úkon, který nezabere ani deset vteřin a ušetří všem cestujícím celou řadu problémů, pokud jim skončila platnost karty,“ dodala Krásenská.

Cestujícím hrozí při přepravní kontrole pokuta, pokud nemají prodlouženou platnost Opencard, a to i v případě, kdy mají zakoupený platný kupon. Takoví cestující budou revizorem při kontrole vyhodnoceni jako pasažéři, kteří nemají platný cestovní doklad. Platnost každé Opencard je přitom viditelně vytištěna pod fotografií a jménem přímo na kartě.

Po prodloužení Opencard dojde k případnému dohrání evidované zbývající části elektronického kuponu, pokud došlo k jeho rozložení z důvodu vypršení platnosti karty. Část kuponu přesahující platnost karty je uložena pouze v databázi DPP, tudíž je nutné si ve validátoru nahrát časové zůstatky příslušných kuponů.

Expirovaná karta neumožní nákup elektronických kuponů na předprodejních místech. Systémem bude vyhodnocena jako neplatná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…