Matěj Stropnický nechápe. Vládo, proč? Omezení hájil, než přišla čerstvá změna

28.04.2020 16:11

Expředseda Strany zelených Matěj Stropnický se domnívá, že vláda „snědla“ svoji vlastní strategii. Píše o tom ve svém komentáři pro Deník.cz.

Matěj Stropnický nechápe. Vládo, proč? Omezení hájil, než přišla čerstvá změna
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý předseda Zelených Matěj Stropnický

Anketa

Je pro vás plk. Robert Šlachta důvěryhodnou osobností?

88%
12%
hlasovalo: 16351 lidí
„Doteď jsem hájil vládu a omezení plynoucí ze zvolené – přísné – strategie boje s pandemií. Byla diskutabilní, ale byla to strategie. Kritizoval jsem jenom některá opatření ekonomické ‚pomoci‘ a hlavně složení týmů na pokrizovou obnovu ekonomiky, protože jsou šité na míru velkému byznysu, a ostatní utřou. Teď už ale vládě nerozumím,“ poznamenal Stropnický. A rozepsal se nejprve o rozsudku Městského soudu v Praze, který zrušil čtyři nařízení Ministerstva zdravotnictví omezující volný pohyb lidí a maloobchod a dal vládě čas do pondělí na to, aby zjednala nápravu.

„Vláda bezprostředně poté, tedy ne až v pondělí, ale hned ve čtvrtek, rozhodla zároveň o dvou věcech. Zároveň navrhla prodloužit nouzový stav,“ uvedl Stropnický s tím, že je to pro něj pochopitelné, ale čemu už nerozumí, je to, že vláda týž den rozhodla o obnovení volnosti cestování do zahraničí. „Když se doteď, celkem logicky, tvrdilo, že cestování přijde na řadu až jako poslední, proč najednou ten obrat?“ ptá se Stropnický, že jde o rozpor s jinak pozvolným uvolňováním a nebylo to nutné takto rozhodnout.

„Jsem připraven jako dosud trpělivě snášet omezení, když je vláda uzná za vhodná a nutná pro naši bezpečnost – co ale odmítám, je prodloužit žůžovej stav nekontrolovatelného státního čachrování a umlčet jeho vlivné či hlasité kritiky povolením cestovat. Je to nebezpečné a chaotické politické rozhodnutí,“ zakončil Stropnický, že se obává ztráty důvěry a toho, co by se mohlo stát, přijde-li za pár týdnů druhé kolo pandemie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…