Matka chlapce z Břeclavi: Omlouvám se

24.05.2012 12:00

Matka chlapce z Břeclavi se omlouvá všem Romům za to, že si vymyslel brutální napadení a svedl ho na tuto menšinu. Dosud nepochopila, proč jí syn neřekl pravdu, že se zranil sám. Považuje to za klukovinu. Darovaných 100 tisíc korun od Michala Davida na rehabilitaci syna už zpěvákovi vrátila i s omluvným dopisem.

Matka chlapce z Břeclavi: Omlouvám se
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Romové ve Varnsdorfu

"Vnímám to jako nepovedenou klukovinu. Omlouvám se Romům," uvedla. Zdůraznila, že sama je zvratem v celé kauze značně zaskočena. Nepředpokládala, že by policejní vyšetřování mohlo ukázat, že její patnáctiletý syn nebyl napaden, ale že si zranění způsobil sám při nepovedeném akrobatickém kousku.

Potřeboval něco rychle vymyslet

Případ vzbudil v Břeclavi a následně v celé republice velkou vlnu nevole, na demonstraci namířenou proti Romům přišly několik tisíc lidí, situaci se snažili využít i příznivci krajní pravice kolem Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Chlapec předváděl v dubnu gymnastický cvik na zábradlí v osmém patře bytového domu, který se nachází nedaleko břeclavského Shopping centra. Ztratil ale rovnováhu a spadl. Zřítil se na zábradlí v sedmém patře a vážně se zranil. Pak přivolal telefonem matku.

Podle Zhyvachivské se snažil "rychle něco vymyslet" k tomu, co se mu stalo. Přišel s historkou, že jej zbili tři Romové, kterým nedal cigaretu. "Já jsem se toho pak chytila. Každý rodič mě jistě pochopí," uvedla. Nechápe, proč se jí syn tolik bál. Zdůraznila, že jej sice vychovává přísně, ale nebije ho.

Zájem o případ měl od počátku zpěvák Michal David. V sobotu věnoval chlapci na svém břeclavském koncertu 100 tisíc korun na jeho rehabilitaci. I Davida vývoj v kauze zaskočil. S napětím očekával, jak matka s penězi po přiznání naloží. "Samozřejmě, že jsme peníze vrátili i s omluvným dopisem," uvedla. V něm se pokusila situaci vysvětlit a upozornila zpěváka na postižené dívky z Přerovska, které by mohly finanční pomoc od něj dostat místo jejího syna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…