Maturita z matematiky prostě bude. Ale nebojte, nejdřív změníme výuku, uklidňoval Chládek čtenáře

01.11.2014 14:43

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vyjadřoval se k maturitě z matematiky i k pozvání-nepozvání rektorů na oslavu státního svátku 28. října.

Maturita z matematiky prostě bude. Ale nebojte, nejdřív změníme výuku, uklidňoval Chládek čtenáře
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Podnikatelé již delší čas volají po zavedení povinné maturity z matematiky a ministr Marcel Chládek se jim rozhodl vyhovět. Nejdříve až v roce 2019, ale přece. Čtenářka Zuzana Kižvárová ale chtěla od ministra slyšet, zda nejde o svého druhu diskriminaci. Vždyť přece na světě žije řada nadaných lidí, kteří jen nemají „buňky na matematiku“. Znamená to tedy, že by neměli mít maturitu? Ministr to vidí následovně.

„Maturitě z matematiky musí předcházet také příprava ze strany pedagogů. Je třeba změnit způsob výuky matematiky a posunout ji blíže k logickému myšlení. Proto bude maturita z tohoto předmětu povinná nejdříve v roce 2019, aby se na ni mohli jak pedagogové, tak samotní studenti řádně připravit,“ upozorňuje ministr.

Chládek reagoval také na dotaz o sporech prezidenta republiky Miloše Zemana s rektory vysokých škol - dva z nich opět nepozval na oslavu státního svátku - ministra prý tyto spory velmi mrzí a byl by rád, kdyby se oslavy české státnosti napříště obešly bez nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…