Média prý dostala Američany úplně mimo realitu. Někdejší Reaganův poradce ukazuje na konkrétní zprávě, jak se to dělá

02.07.2014 17:26

Paul Craig Roberts, bývalý poradce amerického prezidenta Reagana, na svém webu upozorňuje na mítink prezidenta Vladimira Putina s ruskými ambasadory. Vyjádřil během něho snahu urovnat konflikt i zájem spolupracovat se Západem. Podle Robertse o tom ale americká média veskrze mlčela a zatajila Američanům důležité informace.

Média prý dostala Američany úplně mimo realitu. Někdejší Reaganův poradce ukazuje na konkrétní zprávě, jak se to dělá
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Putin proklíná současného prezidenta Ukrajiny, který je prý loutkou Washingtonu, za to, že se vydal cestou násilí.

Cesta ke stabilnímu míru nevede skrze válku, prohlásil Putin

Ukrajinský prezident Porošenko se rozhodl pro obnovení vojenských akcí. „Nemohli jsme ho – já ani mí kolegové v Evropě – přesvědčit, že cesta ke spolehlivému a dlouhotrvajícímu míru nevede skrz válku,“ prohlásil Putin na mítinku s ruskými velvyslanci na začátku července.

Putin prý 30. června mluvil po telefonu s představiteli Francie, Německa a Ukrajiny o nutnosti prodloužit klid zbraní. Navrhl, aby v tom aktivní roli hrála Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Prý také nabídl, aby na ruských kontrolních stanovištích na hranicích s Ukrajinou byli zástupci OBSE a Ukrajiny.

Celý Robertsův text v angličtině ZDE

Doufám, že Západ začne budovat vztahy založené na rovnoprávnosti a respektu

Ruský prezident pak vyjádřil obavy, že se ukrajinská vláda záměrně snaží odstranit zástupce médií. Týká se to ruských i zahraničních novinářů. „Zabíjení novinářů je naprosto nepřijatelné,“ uvedl Putin.

Putin doufá, že převládne pragmatismus a Západ se vzdá hegemonních ambicí utvářet svět podle svých preferencí. „Doufám, že Západ začne budovat vztahy založené na rovnoprávnosti, vzájemném respektu a dobré vůli vůči ostatním a respektu vůči zájmům ostatních zemí,“ řekl prezident.

Rusko se prý chce stát partnerem Spojených států i Evropské unie. Partnerství ale musí být založeno na rovnosti. „Nechceme zastavit vztahy s USA. Bilaterální vztahy nejsou v nejlepší formě, to je pravda. Ale není to – a to chci zdůraznit – vina Ruska,“ tvrdí Putin.

Americká média se o Putinovi nezmínila. Prohra USA ve fotbale byla důležitější

Paul Craig Roberts k těmto vyjádřením dodává, že se o nich vůbec nezmínila britská BBC, ani americká CNN, The Los Angeles Times nebo The New York Times. Zmínka byla pouze v listu The Washington Post.

„Americká prohra s Belgií na světovém mistrovství ve fotbale je důležitější než snaha ruského prezidenta ukončit konflikt a směřování k válce,“ kritizuje na svém webu Reaganův poradce.

Američané podle Robertse žijí v Matrixu, a ne ve skutečném světě. Jednoho dne by se prý mohli probudit a být ohromeni realitou, anebo by mohli umřít kvůli zbraním hromadného ničení a vůbec by se neprobudili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…