Megaprojekt s Tchaj-wanem začal, ohlásila Pekarová. Veřejnost spadla smíchy ze židle

25.11.2023 15:12 | Monitoring

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) včera oznámila zahájení spolupráce mezi Českou republikou a Tchaj-wanem. „Megaprojekt začal,“ upozornila na sociální síti X. Nově otevřené výzkumné centrum bude zkoumat bezpečnost dodavatelských řetězců v oblasti polovodičů. Na sociálních sítích se oznámení o megaprojektu setkalo se spíše negativní odezvou.

Megaprojekt s Tchaj-wanem začal, ohlásila Pekarová. Veřejnost spadla smíchy ze židle
Foto: Repro: X
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová ve spolupráci s Tchaj-wanem

Předsedkyně Poslanecké sněmovny a předsedkyně hnutí TOP 09 prostřednictvím sociální sítě X oznámila zahájení spolupráce s Tchaj-wanem. „Megaprojekt s Tchaj-wanem začal,“ avizovala Pekarová a vyjádřila svou radost z toho, že její cesta na Tchaj-wan přináší výsledky. Ve spolupráci s Tchaj-wanem hodlá i nadále pokračovat.

Supply Chain Resilience Center bude sídlit v rekonstruovaných budovách v Jinonicích v Praze. „Mám radost, že má cesta přináší výsledky a mohli jsem tak dnes otevřít centrum, které bude zkoumat bezpečnost dodavatelských řetězců v oblasti polovodičů a zaměří se také na čipové investice. Spolupráci s Tchaj-wanem budeme nadále prohlubovat,“ napsala Pekarová.

Na sociálních sítích se však otevření centra nesetkalo s pozitivní odezvou.

„Skvělá práce. Jinde staví mega fabriky, my budeme mít mega centrum, které to bude zkoumat,“ poznamenal jeden z uživatelů sociální sítě X.

Další uživatel poznamenal, že otevření centra je minimálně lepší, než kdyby to byla nezisková organizace: „Takže místo slibované výroby polovodičů, u které jsem předem vyjádřil názor, že je to píčovina, jde zase o nějaký akademický projekt na sledování... ale jo, zní to líp než neziskovka a zase to bude slušná díra na prachy...“

Jiný uživatel se Pekarové pouze vysmál. „LOL, to je ono Markéto? Úředníci sledující pohyb materiálů? To jste za nima přišli s prosíkem, ať otevřou aspoň něco? To bude vtip dne,“ uvedl uživatel.

„Aneb když musíš prodat aspoň to hovno, když jsi nedostala ty koláče. Prohlubování vám jde, vaše trapnost stále hledá dno,“ vysmál se další z uživatelů sítě X.

I další uživatelé vyjádřili svůj skepticismus o „megaprojektu“. „Megaprojekt? Asi máme každý jinou představu o megaprojektu,“ usoudil uživatel.

Podle jiných je projekt do „megarozměrů“ pouze nafouknutý. „Tady někdo nafoukl trpaslíka do megarozměrů. Ale chápu. Všechny vaše amatérské snahy vyšly vniveč, lidé si z vás a z tchajwance dělají už legraci, a tak nafouknete bezvýznamný projekt, aby to vypadalo, že teda aspoň něco.“

Další uživatelé pak Pekarové skrze sociální síť spíše ironicky gratulovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Trapnost nade vše ..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVladimir00 , 25.11.2023 15:32:08
Pekařka ať udělá nebo řekne cokoliv, je to trapné. Od jejího výroku, že "vláda tu není od toho aby se starala o lidi" nebo, jak chtěla vyhlásit válku Rusku společně s černoškou a němcovou, její trapný výlet na Tchajwan, odkud měla přivézt fabriku na polovodiče a oni ji postavili v Německu a ta kača prý, že to je jen kousek od ČR ... Rovněž její cirkus s izraelskými vlajkami před cestou fialy do Afriky. Tihle pětkaři neznají ani malou násobilku z diplomacie. Za ty 2 roky nám nadělala ostudy kopec po světě a jestli ji netípneme , tak ten kopec bude ještě vršit...

|  12 |  0

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…