Měli jsme přijmout o deset uprchlíků víc, ty bychom uhlídali, říká Bělobrádek

24.06.2017 13:38

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na celostátní konferenci lidovců prohlásil, že si Česko mohlo ušetřit trable okolo kvót na uprchlíky tím, že by přijalo deset uprchlíků navíc, čímž bychom se vyhnuli kritice Evropské komise. Takhle to udělali Slováci a kritiky byli ušetřeni.

Měli jsme přijmout o deset uprchlíků víc, ty bychom uhlídali, říká Bělobrádek
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Evropská komise před pár dny zahájila řízení s Českem, Polskem a Maďarskem, protože odmítají přijímat migranty na základě kvót. Stojí přitom za pozornost, že Slovensko se zahájení řízení vyhnulo, a to i navzdory tomu, že podalo na kvóty žalobu. Proč se Slováky nebyl zahájeno řízení? Protože se k celému konceptu kvót staví o něco vstřícněji.

„Domníváme se, že jsme to mohli udělat jako Slovensko a přijmout deset lidí, které bychom si určitě ohlídali. Nebylo nutné spadnout do jednoho balíku s Polskem a Maďarskem,“ uvedl s tím, že straně nezbývá nic jiného, než rozhodnutí vlády respektovat. Zprávu přinesl server Novinky.cz.

Celou zprávu naleznete zde.

Sluší se připomenout, že ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) před pár týdny oznámil, že Česko už do voleb nepřijme ani jednoho uprchlíka. Na základě kvót jsme jich dosud přijali 12, jenže podle ministra vnitra systém nefunguje. Faktem je, že své kvóty na uprchlíky neplní skoro žádná ze zemí Evropské unie. Česko by podle dohody mělo přijmout přes 2 500 uprchlíků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…