Měli na to speciální byt. A měli k sobě blízko. Nové informace o tom, jak Pelta vyjednával s ministerstvem školství

11.05.2017 11:42

Šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta rozhodoval o dotačních stamilionech pro české sportovce s ministerskou náměstkyní Simonou Kratochvílovou v pronajatém bytě v Praze. Navíc, jak píše server iRozhlas.cz, který čerpá z policejních dokumentů, Pelta měl ke Kratochvílové prý velmi blízko i v osobním životě.

Měli na to speciální byt. A měli k sobě blízko. Nové informace o tom, jak Pelta vyjednával s ministerstvem školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Škoda, kterou měla svým jednáním Kratochvílová způsobit, činí téměř půl miliardy korun. Pelta, Kratochvílová i její podřízený Zdeněk Bříza byli již policií obviněni, stejně jako celá fotbalová asociace. 

Skupina byla sledována od loňského listopadu, kdy mimo jiné byla umístěna i štěnice ve zmiňovaném bytě. Kratochvílová Peltovi podle všeho poskytovala informace o připravovaných dotačních programech a o jejich schvalování na poradách vedení. Podle všeho spolu řešili nejméně 21 z 50 projektů, a to ještě před jednáním expertní komise Ministerstva školství.

Jak uvedli vyšetřovatelé, hodnocení a výběr úspěšných projektů neprobíhalo u žádného z těchto projektů podle předem určených kritérií. „Úspěšným žadatelům o dotace opatřila prospěch velkého rozsahu ve výši 454 milionů korun a zároveň způsobila škodu 454 milionů korun,“ píše v té souvislosti iRozhlas.cz.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…