Merkelová: Chci získat zpět voliče AfD. Budu reagovat na jejich obavy a strach

24.09.2017 21:17

Německá kancléřka Angela Merkelová promluvila ke svým stoupencům. Uznala, že doufala v lepší volební výsledek, ale tak či tak je vítězkou voleb, takže tuto odpovědnost uchopí a udělá všechno pro to, aby na svou stranu získala současné voliče Alternativy pro Německo.

Merkelová: Chci získat zpět voliče AfD. Budu reagovat na jejich obavy a strach
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

V Německu se stále ještě sčítají volební hlasy, ale průběžné výsledky sčítávání nenechávají nikoho na pochybách, že Angela Merkelová se svou CDU/CSU zvítězila ve volbách. Svým stoupencům to také oznámila: „Máme velkou radost z toho, že jsme dosáhli strategického cíle. Jsme největší politickou silou a proti nám není možné vládu sestavit,“ zaznělo z jejích úst. Merkelová si za tato slova vysloužila hlasitý a dlouho trvající potlesk. „Nebudeme si však zastírat, že jsme čekali lepší volební výsledek,“ dodala však jedním dechem.

Je připravena vyslyšet hlas voličů a ujmout se vládní odpovědnosti, k čemuž ji voliči vyzvali svými hlasy. Využije ji prý mimo jiné k tomu, aby k CDU/CSU přivedla zpět asi milion voličů, kteří se od strany odklonili a dali v těchto volbách hlas raději AfD. „Máme před sebou velkou analýzu, protože chceme získat zpět voliče AfD. Chceme je získat tím, že budeme reagovat na jejich obavy a jejich strach. Chceme je získat především dobrou politikou.“

Svým příznivcům také oznámila, že dnes je ještě možné slavit. „Ale hned zítra začneme tvrdě pracovat,“ řekla jasně svým příznivcům. CDU/CSU by měla udělat vše pro to, aby německá ekonomika dál prosperovala, aby EU držela pohromadě a aby se lidé cítili bezpečně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…