Merkelová nepříjemně překvapila uprchlíky

02.03.2016 8:43

Německá kancléřka Angela Merkelová v pondělí řekla, že imigranti musejí být registrováni v Řecku a poté rozděleni mezi členské státy Evropské unie. Naznačila tak, že uprchlíci, kteří se nahromadili v Řecku, nebudou moci odcestovat do Německa a požádat tam o azyl. Informoval o tom server České noviny.

Merkelová nepříjemně překvapila uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Merkelová po setkání s chorvatským premiérem Tihomirem Oreškovičem zdůraznila, že je pro jednotné evropské řešení migrační krize, nikoli pro jednostranné kroky. Zároveň vyzvala k co nejrychlejšímu obnovení schengenského systému volného pohybu osob.

Celý text je ZDE

„Uprchlík nemá právo říct ‚chci azyl v konkrétní zemi Evropské unie‘,“ řekla podle agentury AP kancléřka. Dodala, že současná situace na řecko-makedonské hranici není podle ní srovnatelná s loňským zářím. Merkelová tehdy souhlasila, aby do Německa přišly tisíce uprchlíků, kteří se nahromadili v Maďarsku. V Řecku bylo zřízeno několik hotspotů a jsou zde i dostatečné ubytovací kapacity, řekla kancléřka s tím, že Unie by měla posílit pomoc Aténám. „Musíme se vypořádat s těžkou situací v Řecku a vrátit se co nejrychleji k schengenskému systému,“ uvedla Merkelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…