Merkelová prý chtěla zaplavit Německo běženci už dávno. Ale netroufla si s tím přijít, až teď

24.03.2016 22:28

Podnikatel, hoteliér, zámecký pán a hostitel loňské schůzky G7 v Alpách Dieter Müller-Elmau v rozhovoru pro server Echo24.cz vysvětluje, co vede německou kancléřku Angelu Merkelovou k tomu, že chce Německo a v podstatě i celou EU otevřít uprchlíkům. Chce z Německa učinit multikulturní společnost schopnou obstát před novými světovými výzvami. Je přesvědčena, že národní státy ve svých současných podobách už obstát nemohou.

Merkelová prý chtěla zaplavit Německo běženci už dávno. Ale netroufla si s tím přijít, až teď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

„Merkelová ví, že bez přistěhovalectví neudržíme německý úspěch a že musíme být racionální a humánní současně. Racionální, to bude muset být přistěhovalecký zákon, jaký má například Kanada, humánní znamená nezavírat oči před válkou v Sýrii, situací na Blízkém východě. Donedávna jsme v tom nechávali máchat se Turecko, Libanon, Jordánsko samotné. Nepomáhali jsme dokonce ani uvnitř EU, nepomohli jsme Itálii, Řecku, což je ostuda nás, zbytku EU. Myslím, že tento hanebný kurz právě na základě loňské krize Merkelová zkouší změnit,“ poznamenává šlechtic a hoteliér.

Sám měl tu čest s německou kancléřkou hovořit a vím, že Merkelová s příchodem uprchlíků počítala. Počítala s příchodem milionů lidí na starý kontinent, ale svá očekávání nemohla zveřejnit. Pro ni jako pro političku by to bylo smrtící.

„Merkelová řekla: Přijdou miliony lidí, musíme pro ně stavět města, musíme se připravit na ohromnou vlnu. Ale nemohla s tím ještě jít na veřejnost,“ dodal zámecký pán. V hlavě má ale jasno. Z Německa chce prý nejmocnější dáma Evropy učinit kosmopolitní zemi, tavící kotel kultur. Je si totiž vědoma, že národní stát prakticky nemá šanci obstát v dnešním globalizovaném světě.

„Po 120 letech dějin Německa jako homogenního kolektivu, národní pospolitosti se posuneme k otevřené společnosti. Software je stejný bez ohledu na národnost ve fotbale, v medicíně, v přírodních vědách, při výrobě aut, kam se podíváte. Národní řešení už dnes nejsou konkurenceschopná. To je její základní myšlenka,“ shrnuje Dieter Müller-Elmau.

Podle jeho názoru má navíc dost trpělivosti a vytrvalosti, aby nakonec svůj plán prosadila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…