Metanol není od nás, tvrdí firma Fros. Prý má na skladě všechny zásoby

25.09.2012 10:14

Vyšetřování policie v kauze metylalkohol se zaměřilo na firmu Fros. Právě zaměstnanci této firmy měli umíchat jedovatou směs, která zabíjela lidi. Právníci ale společnost brání. Jedovatý metanol prý nepocházel z Frosu, protože veškeré zásoby jsou stále na skladě. Napsal server lidovky.cz.

Metanol není od nás, tvrdí firma Fros. Prý má na skladě všechny zásoby
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Společnost Fros se zaměřují na výrobu autokosmetiky. Vznikají tady i náplně do ostřikovačů. K metylalkoholu se firma dostala na konci 28. srpna. Část zásilky ale putovala k lidem, kteří z ní vyrobili nebezpečnou kořalku.

Od firmy si metanol koupil její zaměstnanec, tvrdí policie

„Došlo k přeprodání materiálu v rámci jedné firmy. Jeden zaměstnanec si to od dané firmy koupil,“ vysvětlil serveru lidovky.cz zdroj obeznámený z vyšetřováním.

Kriminalisté zatím potvrdili, že obvinili dva muže z Opavy, kde sídlí i firma Fros, z namíchání jedovaté směsi z metylalkoholu. Ten přes distributora dostali k lidem. K původcům metanolové aféry navedl policii jeden z hlavních podezřelých, který se při výslechu ke všemu přiznal.

Metanol je stále u nás na skladě. Firma prý za otravy lidí nemůže

Právníci firmy Fros se brání, že spojení mezi aférou a společností, kterou zastupují, neexistuje. Metanol, který se objevil v lahvích od kořalek, prý nepocházel z Frosu.

Podle advokáta Josefa Bartončíka je veškerý metanol, který firma navezla do svého areálu v Opavě, stále uvnitř. Jedná se o zhruba 15 tun tekutiny. LN upozorňují, že o stejném množství hovoří také policie, která v objektu minulý týden zabavila minimálně 6000 litrů.

„Asi třetina už byla zapracována do směsi do ostřikovačů,“ popisuje advokát serveru lidovky.cz. Zbytek metylalkoholu je údajně stále v původním stavu. „Policie moc dobře ví, že nemůže být na žádném vrcholu ledovce. Je to lživá kampaň policie. Vůči našemu klientovi, ani žádné osobě, která by měla kontakt s naším klientem, se nevede trestní řízení. Nikdo není obviněný, ani podezřelý. Informace nás velmi poškozují,“ brání se právník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…