Mezi občany a vládou je hluboká propast, upozorňuje Sobotka

17.03.2012 19:58

Předseda opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka má pocit, že pravicová vláda nevidí, že společnost se změnila. Podle něj to dokazuje fakt, že se již podruhé sešli lidé, aby proti ní a jejím reformám protestovali.

Mezi občany a vládou je hluboká propast, upozorňuje Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Vláda už nemůže přehlížet, že se společnost změnila. Je to už podruhé v krátkém čase, kdy se plní náměstí nejen v Praze. Lidé ztrácejí trpělivost. Změnu signalizoval už nedávný největší protest studentů a akademiků od roku 1989, když podobnou silou zazněl i v Brně a z dalších univerzit,“ myslí si Sobotka.

Přišli všichni rozzlobení občané

Podle Sobotky je důležité si všimnout, že tentokrát Václavské náměstí nezaplnila jedná zájmová či profesní skupina, ale občanské iniciativy a rozzlobení lidé všech společenských vrstev. Předsedu ČSSD navíc mrazí při myšlence, že Česká televize neinformuje pravdivě.

„Spousta lidí má k rozhořčení jasný ekonomický důvod, jsou bez práce, v rostoucím zdražování  nedokážou pokrýt běžné životní náklady, propadají se do dluhové pasti a vidí, že mohou snadno skončit na ulici,“ říká Sobotka s tím, že jsou ale i jiné důvody. Morální.

„Vláda lže a podvádí. Vláda lže, že nové a nové vlny rozpočtových škrtů, ke kterým naposledy přiskočila další porce 150 miliard korun během tří let, je vynucená nějakou krizí,“ píše předseda ČSSD. „Vláda přece nemůže zavírat oči před tím, že náš požadavek na její odchod má velkou veřejnou podporu. Hlasování o nedůvěře je šancí jak prokázat, že skutečná demokracie se s arogancí nikdy dlouhodobě nesnese,“ dodává.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …