Mezi oběťmi útoku v Londýně nejsou Češi

23.03.2017 11:35

Žádní Češi nejsou mezi oběťmi středečního teroristického útoku v Londýně. ČTK to dnes potvrdilo ministerstvo zahraničí. Podle dnešního vyjádření metropolitní policie ve středu večer před britským parlamentem zahynuli tři lidé a útočník. Dosud se uvádělo, že zemřelo pět lidí včetně teroristy.

Mezi oběťmi útoku v Londýně nejsou Češi
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

„Mezi oběťmi ani zraněnými po včerejším útoku v Londýně nejsou čeští občané,“ řekla ČTK mluvčí ministerstva Irena Valentová. Česká diplomacie krátce po útoku vyzvala Čechy, kteří se pohybují v Londýně, aby se zaregistrovali do systému DROZD. Velvyslanectví v Londýně také otevřelo nouzovou linku.

Teroristický čin se odehrál ve středu večer na mostě u britského parlamentu. Útočník, kterého policie zabila, najel do davu lidí a poté ubodal nožem hlídkujícího policistu. Podle středečních informací utrpělo zranění 40 lidí. Nyní je 29 zraněných v nemocnici, sedm z nich v kritickém stavu.

Britská policie v reakci na útok provedla na několika místech v Británii razie, při kterých zadržela sedm lidí. Šéf protiteroristického oddělení metropolitní policie Mark Rowley dnes uvedl, že pachatel zřejmě jednal sám a byl inspirován „mezinárodním terorismem“. Agentura Reuters později citovala ministra obrany Michaela Fallona, který prohlásil, že útok by mohl souviset s „islámským terorismem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…