Mezi technologickou špičkou se v Ženevě představuje také ERA z Pardubic

08.03.2023 16:15 | Tisková zpráva

Společnost ERA, která vyvíjí, vyrábí a implementuje systémy zajišťující bezpečnost letového provozu, navazuje na to nejlepší z dědictví pardubické společnosti Tesla. Poprvé ve své historii představuje své technologie včetně několika novinek na výstavě Airspace World 2023. Ta začíná právě dnes ve švýcarské Ženevě a potrvá až do pátku 10. března.

Mezi technologickou špičkou se v Ženevě představuje také ERA z Pardubic
Foto: Archiv Era
Popisek: Era na výstavě Airspace World 2023

„První ročník výstavy spojené s konferencí je novou příležitostí pro setkání všech firem a institucí, které něco znamenají v oboru řízení letového provozu,“ uvedla Lenka Stejskalová Reichová, komunikační manažer společnosti ERA, která na ženevském výstavišti předvede návštěvníkům, primárně z řad odborné veřejnosti, jak fungují její systémy pro sledování letadel ve vzdušném prostoru i na ploše letiště a další aplikace pro monitorování a řízení letového provozu.
 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26303 lidí
Novinkou, kterou zde poprvé ukáže svým zákazníkům, je e-learningová platforma ERA Academy. Jejím prostřednictvím budou probíhat online vzdělávací kurzy pro uživatele systémů ERA. „Je to další krok do digitální éry - akcelerované zkušenostmi vynucenými v období covidové pandemie - kdy se stále více věcí dá efektivně vyřešit na dálku,“ vysvětlila mluvčí ERA.
 
„Zákazníci, kteří si koupí naše systémy, získají snadno dostupnou možnost vyškolit svůj technický personál pro jejich obsluhu ve všech potřebných procedurách tak, aby vydržely co nejdéle a fungovaly bezchybně. Nové e-learningové kurzy jsou efektivním způsobem tréninku, který ušetří čas i peníze na obou stranách,“ uvedl Pavel Horčička, šéf školicího oddělení ERA.
 
Kromě ERA Academy e-learningu ERA ve spolupráci se slovenskou dceřinkou R-SYS vystavují také poslední generaci systému pro sledování civilních letů MSS-5, novou aplikaci pro datovou analýzu ERIS-DART a systém IXO pro plánování letových zón pro drony.
 

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…