Michal Horáček burcuje: Postavme se koroně, rozpoutejme tu nejlepší epidemii v dějinách

20.03.2020 20:25

Neúspěšný kandidát na prezidenta, textař Michal Horáček prostřednictvím sociální sítě vyzval k rozpoutání „největší epidemie v dějinách“. Nejde ovšem o šíření žádného viru, jednat se má o „epidemii naděje“. „Nakažme se vzájemně vírou, že všechno se v dobré obrátí. Dobrou myslí,“ píše. Příliš pochopení však Horáček nemá směrem k naší hlavě státu. Čtvrteční projev prezidenta Miloše Zemana nepovažuje za projev prezidenta.

Michal Horáček burcuje: Postavme se koroně, rozpoutejme tu nejlepší epidemii v dějinách
Foto: Vít Hassan
Popisek: Michal Horáček

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí
„Virus je nakažlivý, ale je tu něco, co může být ještě nakažlivější: Naděje,“ popisuje Horáček ve svém sdělení na Facebooku.

Píše, že máme mít naději v tom, že se pandemii koronaviru podaří zastavit. „Po celém světě dnem a nocí pracují ve vědeckých laboratořích vzdělaní, chytří a odhodlaní lidé na tom, aby vůči šmejdovi koronaviru našli lék nebo dokonce vakcínu. A taky že je najdou,“ věří.

„Naše naděje je oprávněná. Sdílejme ji. Nakažme se vzájemně vírou, že všechno se v dobré obrátí. Dobrou myslí. Asistencí těm, kteří pomoc potřebují. A povzbuzením všech, kteří klesají na duchu, protože lidská úzkost je toho viru spojenec,“ doplnil.

A vyzývá k „rozpoutání epidemie“: „Pojďme rozpoutat epidemii naděje. Tu největší epidemii v dějinách.“


Podobné sdělení měl ve svém projevu i prezident Miloš Zeman, který vyzval občany v souvislosti s šířením nákazy způsobené novým typem koronaviru k odvaze. Ten též vyzval občany, aby v těžkých časech dokázali svou lidskost, připomněl svůj slavný výrok, že „když teče do lodi, musí všichni k pumpám“.

Zeman dále varoval spoluobčany, aby se vyhnuli dvěma nebezpečným extrémům. Na jedné straně by lidé, dle prezidenta, neměli pandemii zlehčovat – a na straně druhé by neměli propadat panice. „Přál bych vám, abychom se měli rádi, abychom k sobě byli laskaví a vstřícní, abychom pomáhali jeden druhému a abychom dokázali v této těžké době svoji lidskost,“ zmínil též.

Tento projev hlavy státu ale u Horáčka příliš pochopení nevyvolal. „Ing. Zeman promluvil. Teď ještě projev prezidenta, prosím,“ ohradil se vůči prezidentskému projevu.


Podobně se do prezidenta strefovali i jiní. Kritizovali jej kupříkladu bývalý zpravodaj České televize v Pekingu Tomáš Etzler či komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…