Michal Horáček se dočkal chvalozpěvu z Bakalových novin

03.06.2016 15:51

Komentátor Hospodářských novin Petr Fischer vysvětlil, proč by se textař a skladatel Michal Horáček mohl stát prezidentem České republiky. Má totiž zkušenosti, spoléhá sám na sebe a je to velký hráč, který však nemá co ztratit.

Michal Horáček se dočkal chvalozpěvu z Bakalových novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyšla kniha o kandidátce na prezidenta Zuzaně Roithové. Jejím kmotrem byl Michal Horáček

Fischer na úvod popisuje Horáčka jako velmi cílevědomého člověka, kterému minulý režim odepřel vzdělání, a on si jej nakonec dodělal v roce 2011. Ale místo školy se začal pohybovat v sázkařských kruzích, kde se mu dobře dařilo. „Pracovitost a cílevědomost, to je to, co Horáček zdůrazňoval i mladým zpěvákům v soutěži SuperStar, kde dělal porotce,“ konstatuje Fischer a dodává, že se podnikatel vždy snažil překonat sám sebe.

„Sázky a karty byly jeho životem čtvrt století. Hrál za komunistů, načerno, ale nikdy se nepovažoval za součást podsvětí, natož za veksláka, jemuž jde jen o peníze,“ tvrdí Fischer. Hazardní hry z něj však neudělaly horšího člověka. „Chce vyhrávat, ať se věnuje textům, nebo pinká tenis, hraje na vážno, nikdy ne jen tak.“

Do prezidentské volby by Horáček podle Fischera vstupoval z velmi výhodné pozice. Skrze jeho texty jej znají lidé napříč celou republikou, a dokonce jeho umění i rozumí. „Kdyby se měl Horáček opírat jen o pražské intelektuály, kteří by mu mohli být nakloněni, o prezidentský post by nikdy nebojoval.“ Kampaň si přitom zvládne zaplatit z vlastní kapsy a je za ním velmi úspěšná minulost.

„My všichni, kdo bychom případně šli do volby, bychom nemohli prohrát. Prohrát by mohl jedině Miloš Zeman, pokud do volby půjde. On by mohl ztratit všechno, my jen získat,“ řekl Horáček v Českém rozhlase. Navíc přitom sám nepředstavuje „Antizemana“ a ani jím nikdy nebude.

Rozdíl mezi textařem a současným prezidentem je však zřejmý. Zeman útočí na naši malost a bojácné duše, přičemž Horáček poukazuje na to, že máme „být na co hrdí“. A to, že není v žádné politické straně, je jedině plus. Možná je totiž ztělesněním jedné své písně, Individualita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…