Michálek napsal knihu o korupci. To by nikdo nevymyslel, hlásá Jan Kraus

25.09.2013 11:18

Herec, moderátor a člen správní rady Nadačního fondu proti korupci Jan Kraus napsal předmluvu ke knize senátora Libora Michálka, který je známý svou kritikou a odhalováním korupčních praktik. Kniha s názvem "Zničte to, nebo vás to zničí", je podle Krause procházkou po všem, o čem lidé dosud spekulovali nebo si zkoušeli představit.

Michálek napsal knihu o korupci. To by nikdo nevymyslel, hlásá Jan Kraus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek vyhrál v Praze 2 senátní volby. Byl společným kandidátem Pirátů, zelených a lidovců

"S knížkou pana Michálka si užijete!" hlásá moderátor v předmluvě. "Zahlédnete část státu, zevnitř, jako mašiny na okrádání spoluobčanů, kterou odborně řídí protřelí straníci - až vám možná zatrne, kam se podělo národní cítění? Na to, abychom se mohli navzájem tak odírat, jsme potřebovali demokracii? Když je klid a mír, pojďme, oloupíme se navzájem," píše Kraus.

Autor knihy má podle umělce kredit člověka, který se bezohledně vůči své budoucnosti, kariéře, penězům zločinu a zlodějně postavil, za což byl "po zásluze" peskován coby udavač, psychopat, náboženský šílenec apod. A místo povýšení za nezvyklou odvahu tradičně ponižován mezi outsidery.

To by mozek nevymyslel

"Autor není hrdina z bondovky, s motorkou a tělem vycpaným steroidy. Finanční odborník, s postavou možná do tramvaje, český úředník, muž věřící v Boha a elementární lidské vlastnosti, jako je poctivost," pokračuje Kraus.

Při četbě prý čtenář pochopí, že žádný mozek není schopen vyvinout takové autorské puzení, aby jej napadaly ďábelské fantazie, variace a kombinace, kterými současný život v klientelisticko - politických salonech hýří. "Nečtěte tu knihu prosím jen o panu Michálkovi. Čtěte ji laskavě, i o sobě," uzavírá předmluvu Jan Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…