Michálek nechce, aby pomluva byla trestný čin

09.11.2012 14:09

Senátor Libor Michálek odpovídal v chatu čtenářům serveru iDNES.cz a mj. řekl, že by pomluva nadále neměla být trestným činem. V Senátu by chtěl prosazovat zákony týkající se svobodného přístupu k informacím.

Michálek nechce, aby pomluva byla trestný čin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek

"Společným jmenovatelem většiny návrhů bude omezení prostoru pro korupční jednání. Konkrétně se budu zabývat zákonem o svobodném přístupu k informacím, zákonem o obcích, o krajích a zákonem o hlavním městě Praha, zákonem o veřejných zakázkách..." odpověděl Michálek.

"V zákoně o hlavním městě Praze hodlám prosazovat změny vedoucí k tomu, aby byla jasně daná odpovědnost řídících fyzických osob. To je dle mých zkušeností velmi vhodné preventivní opatření, aby se neopakovaly realizace předražených projektů bez možnosti dovodit odpovědnost," odvětil senátor.

"Zajímá mě váš postoj k prohlášení Lenky Bradáčové kritizující současnou legislativu ohledně šikanózních žalob a zda v tomto směru budete vyvíjet nějakou iniciativu," ptal se další čtenář. "Za šikanózní považuji například to, když člověk, který upozorní na korupci, je stíhán pro pomluvu. Nebo ten, kdo naplní smysl zákona o svobodném přístupu k informacím, je stíhán za vynášení osobních údajů. Navrhnu, aby pomluva nebyla trestným činem," odpověděl senátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…