Michalik a Blažek, dvojka ze které Fialovi vypadají vlasy. Nebrat, radí slavný novinář Motejlek

22.11.2021 16:07

Ekonomický novinář Miroslav Motejlek zkritizoval adepty na ministra průmyslu Věslava Michalika (STAN) a ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) a vyzval k jejich nahrazení. „Z toho nevzejde nic dobrého,“ má jasno Motejlek.

Michalik a Blažek, dvojka ze které Fialovi vypadají vlasy. Nebrat, radí slavný novinář Motejlek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

Motejlek je dlouhodobým kritikem kabinetu premiéra v demisi Andreje Babiše, nyní se ale pustil do kritiky „své vlády,“ se kterou sympatizuje.  

„Kluci jako Michalik nebo Blažek by neměli být ve vládě. Rozhodně to nejsou nenahraditelné figury. Z toho nevzejde nic dobrého,“ napsal na svém facebooku.

Reaguje tak na kauzy, které se objevily kolem obou adeptů na ministerské posty. Věslav Michalik měl například ve vedení své bývalé firmy v minulosti získat půjčku v hodnotě desítek milionů korun od neprůhledné firmy z Kypru. Michalik původ peněz od firmy Lowfield Investments neobjasnil a více informací neposkytla ani jeho žena, která vede jinou rodinnou firmu.

„Vím vše o těch firmách, o Lowfieldu, o dalších firmách. Nejsem bílý kůň, jsem reálný člověk, který dělá reálný byznys a reálné projekty. A nechci svými odpověďmi ublížit manželovi. Dělám naprosto legální byznys, všechny peníze jsou podložené činnostmi, jsou legálně vydělané,“ uvedla Michaliková. 

Pavel Blažek je zase spojený s nechvalně známou korupční kauzou Stoka z dob svého působení na zastupitelstvu Brna-střed v roce 2013. Kvůli působení v městské politice dokonce získal od protikorupčního hnutí Žít Brno přezdívku Don Pablo. Podle některých svědků Blažek kupčil s městskými byty a podílel se i na dalších korupčních zakázkách. Blažek to dlouhodobě odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…