Migrace: Zeman tvrdě udeřil proti Sobotkově vládě

22.03.2017 13:27

Návštěvu Olomouckého kraje zakončil prezident Miloš Zeman setkáním s občany města s Konice. A nejvíce potlesku se dočkal za své názory kolem islámské migrace.

Migrace: Zeman tvrdě udeřil proti Sobotkově vládě
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Připravoval jsem se na toto setkání s obavami. A ty pramenily z toho, že mi můj tým říkal: Ne, aby tě napadlo říkat ty Konice, za to se upaluje na náměstí. Jsem rád, že jsem v té Konici,“ řekl Zeman s humorem.

První dotaz z publika pak směřoval k exekutorům, konkrétně ke známému exekutorovi Vránovi, jenž podle tazatele má k Zemanovi blízký vztah. „Nevylučuji, že pan Vrána byl jedním ze sponzorů SPO, ale tvrdit, že k němu mám blízký vztah, je přehnaný,“ podotkl Zeman.

A následovalo již téma mirgace. „Vláda má připravenou strategii, s kterou nesouhlasím. Na základě tzv. dobrovolnosti má být na území ČR umístěno 6200 muslimských imigrantů. Protestoval jsem proti tomu a snažím se svým vlivem dosáhnout toho, aby toto usnesení bylo zrušeno. Není důvod, aby suverénní země nemohla rozhodovat o tom, koho vezme a nevezme, a jsem proti tomu, aby to diktovala Evropská unie,“ sdělil. Nejlepší způsob, jak zabránit migrantům v naší zemi, je podle něj to, aby sem vůbec nebyli vpouštěni. „Proč tady máme živit lidi, kteří mají žít ze sociálních dávek a budou odmítat pracovat?“ zeptal se.

Jedna z občanek se pak zeptala na průjezd armádního konvoje Českou republikou. Obává se totiž, že to je počátek války. „Nepřehánějte, vážená paní. Tyto přesuny probíhají už dvacet let. Konvoje projedou a nejedou například do Polska proto, aby vyvolaly válku, ale proto, aby cvičily s tamní armádou,“ řekl. Nebezpečí pak podle něj nepochází od Ruska, ale dle jeho názoru z Islámského státu. „A tam bych tu armádu opravdu poslal,“ zkonstatoval.

Své pak řekl i k zákonu o prokázání původu příjmů a majetku. „Zákon byl schválen před necelým rokem. Já jsem ho s radostí podepsal, na jeho podporu vystoupil v Poslanecké sněmovně. Není to žádné zdanění. Když si Gott vyzpívá vilu na Bertramce, tak ať ji má, když umí zpívat. Ale lidé, kteří ke svým příjmům přišli nepoctivým způsobem, by o ně měli přijít,“ míní. 

Závěrem si pak rýpl do novinářů, když mu na udičku nahodil jeden muž z publika. „Že se nemá věřit médiím, naprosto souhlasím. Dokonce jsem měl v Parlamentě projev, ještě jako předseda vlády, kdy jsem řekl, že po vyhynutí blbouna nejapného na Madagaskaru je nejpitomějším tvorem na zeměkouli český novinář. Od té doby sice uplynulo asi 15 let, někteří novináři by se možná mohli odstěhovat na Madagaskar, aby doplnili tamní faunu,“ sdělil a poukázal na případ jeho spadlé boty. „Novináři s vypětím všech sil dokáží pochopit spadlou botu, něco složitějšího je nad jejich rámec,“ poznamenal.

Následně se pak podepsal do pamětní knihy, připevnil stuhu na prapor města a odpověděl na otázku, co považuje za osmý div světa. „Moji manželku,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…