Migranti objevili další trasu do "země zaslíbené". Tentokrát nejde o Německo

16.09.2015 21:15

Litevská policie během necelých dvou týdnů zadržela několik desítek Iráčanů, kteří se z Polska chtěli přes Pobaltí dostat do Skandinávie, nejspíše do Finska. Uvedla to dnes polská televize TVN 24 s odvoláním na litevské úřady. Vilnius se prý obává, že už se ocitl na nové migrační stezce.

Migranti objevili další trasu do "země zaslíbené". Tentokrát nejde o Německo
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil uprchlický tábor na Sicílii

"Nikdy dříve jsme nic podobného nezaznamenali. Zdá se, že jde o nový směr nelegální migrace," řekl mluvčí pohraniční stráže Giedrius Misutis. "Litva je pro uprchlíky jen tranzitní zemí. Cílem se jeví Finsko," dodal s tím, že podezřelí z pašování Iráčanů měli finské a švédské doklady.

Litevští pohraničníci dnes ráno u hranic s Polskem zadrželi desítku Iráčanů ve dvou autech se švédskými poznávacími značkami. Podle pohraničníků šlo v poslední době už o čtvrtý případ.

Mluvčí polského ministerstva vnitra tvrdí, že během srpna a září byly podniknuty jen ojedinělé pokusy propašovat skupiny migrantů přes Polsko. O žádném prudkém nárůstu počtu případů nelegálního překročení hranic podle ní nelze hovořit. Ujistila také, že polští policisté úzce spolupracují s kolegy z Česka, Litvy a Slovenska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…