Migranti se chovají jako parazité a obtížný hmyz sající naši krev. Evropu terorizují gangy uprchlíků. Hloupost Sobotky. Robert Fico udeřil a toto nám řekli Babiš, Škromach, Filip či Keller

27.01.2016 16:19

Slovenský premiér Robert Fico pro Právo řekl, že absolutní většina běženců jdoucích do Evropské unie z Turecka jsou ekonomičtí migranti.

Migranti se chovají jako parazité a obtížný hmyz sající naši krev. Evropu terorizují gangy uprchlíků. Hloupost Sobotky. Robert Fico udeřil a toto nám řekli Babiš, Škromach, Filip či Keller
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Anketa

Vadí vám slova Miloše Zemana o Sobotkovi a kalašnikovu?

3%
94%
hlasovalo: 33371 lidí

„Trvám na svém postoji, že absolutní většina těchto lidí jsou ekonomičtí migranti (hovořil o migrantech jdoucích do Evropy z Turecka, pozn. redakce). Kdo má věřit člověku, který se necítil bezpečně v Srbsku, v Maďarsku, ani v Rakousku, a tak šel až do Německa? Evidentně mu šlo o ekonomické zájmy,“ řekl Fico.

Změnu přinesou až volby, které smetou nezodpovědné politiky, kteří nás nedokáží ochránit

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o výrocích slovenského premiéra myslí. Drtivá většina politiků s Robertem Ficem souhlasí, že většina migrantů jsou ekonomičtí migranti, kteří zneužívají sociální systém Evropy a jdou za lepšími životními podmínkami. Pokud by jim šlo vskutku o záchranu holého života, zůstali by v první bezpečné zemi a neputovali by do bohatých zemí Evropy.

„Souhlasím s panem premiérem Ficem. Běženci před válkou by měli žádat o azyl v Turecku. Je nutné zastavit příliv běženců a dělat jejich selekci mimo Evropu v Turecku a pouštět je do Evropy s jasnou destinací jejich cesty přímo letecky z Istanbulu do států, které je chtějí přijmout. Za to má EU dát peníze Turecku, ale musí to být velice podrobná smlouva, která jasně určí, kolik peněz půjde na které uprchlické tábory a kolik na boj proti pašerákům běženců. Závazky Turecka musí být kontrolovány průběžně a peníze pouštěny postupně, aby se nestalo, že to dopadne jak v Řecku, které dostalo 430 milionů eur, ale neudělalo pro zastavení vlny uprchlíků vůbec nic,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz první vicepremiér, ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

„Souhlasím s Robertem Ficem a je to názor, který jsem již také vyslovil v nedávné minulosti,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD.

„Totéž, co Robert Fico, říkám už od loňska, a dokonce jsem to použil i v září loňského roku ve Vídni na zasedání předsedů stran evropské levice,“ sdělil předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„Premiér Fico zopakoval to, co je jasné všem kromě premiéra Sobotky a kancléřky Merkelové. Bohužel to není premiér Fico, kdo určuje bezpečnost a imigrační politiku České republiky, respektive Evropské unie. Změnu přinesou až volby, které smetou nezodpovědné politiky, kteří nás nedokáží ochránit,“ míní předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

Předseda ODS Petr Fiala ani nikdo z vedení strany na dotaz nereagoval.

„Pan Fico v životě nebyl uprchlík. Opustit rodnou zem je těžké rozhodnutí. Ale když potom jste už na vandru, tak uvažujete rozumně a pokoušíte se dostat do té země, ve které jsou nejvýhodnější podmínky. To je samozřejmé. Za druhé světové války se řada lidí pokoušela dostat do USA, nikoli například do Turecka. Nějaké procento budou čistě ekonomičtí migranti, to je pravda, ale nikoli uprchlíci ze Sýrie, Iráku či Afghánistánu. To jsou lidé prchající zachránit svůj život. Pan Fico byl ve vhodné straně, potom udělal kariéru, nikdy v pozici uprchlíka nebyl. Neví, o čem mluví. Používá argumenty demagogie. Nelze očekávat, že když uprchlík překročí hranice, tak si řekne, ‚teď jsem v bezpečí a tady zůstanu‘. Ti lidé mají rozum a jednají racionálně. Naši uprchlíci šli též do USA či Austrálie, nezůstali v Rakousku či Jugošce. Kdyby pan Fico ráčil jednou přemýšlet,“ řekl ParlamentnímListům.cz čestný předseda TOP 09 a předseda zahraničního výboru sněmovny Karel Schwarzenberg.  

Neodpověděl ani nikdo z KDU-ČSL. Osloveni byli Pavel Bělobrádek, Jan Bartošek, Jiří Mihola, Jiří Junek, Ludvík Hovorka, Petr Šilar či Jiří Čunek.

Ve skutečnosti hrozí celé křesťanské menšině doslova vyhubení

„Již delší dobu říkám, že lidé, kteří skutečně utíkají před nebezpečím, se zastaví po překročení hranic první bezpečné země a pokorně vyčkají rozhodnutí, co s nimi bude dál. To, co se děje, budí dojem, že oni nejdou za bezpečím, ale jdou do Německa,“ reagoval místopředseda Senátu Zdeněk Škromach z ČSSD.

„Po léta opakuji jedinou věc – nelegální migranti nejsou žádní uprchlíci, ale lidé, kteří putují za nejvýhodnější sociální nabídkou. Jsou to ekonomičtí turisté a v této souvislosti připomínám, že sociální turistiku máme i v rámci EU. A je příznačné, že zatímco britský premiér žádá její potlačení tím, že by se omezily sociální dávky pro tyto turisty, tak náš Sobotka je urputně hájí. Ve své hlouposti si neuvědomuje, že tím, že bojuje za sociální dávky pro české Romy v Londýně, tak na druhé straně zároveň bojuje i za sociální dávky pro cizí ekonomické turisty přicházející do Čech. Jediné správné řešení je, aby každý občan EU pobíral dávky své domovské země, ať už se přistěhuje kamkoli,“ říká předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„K tomu není co dodat. Robert Fico je premiér, který hájí nekompromisně zájmy Slovenska. Můžeme ho Slovákům jenom závidět,“ uvedl předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„My to říkáme už dávno. Škoda, že český premiér nevystupuje stejně jako ten slovenský. Skutečnými uprchlíky je ona skupina iráckých křesťanů. Paradoxně podle EU tito lidé nemají právo na azyl, protože prý žili v relativně bezpečné zóně ve vlastní zemi. Ve skutečnosti hrozí celé křesťanské menšině doslova vyhubení. Ale EU nám chce vnutit muslimské migranty, kteří žijí bezpečně v Turecku a do Evropy jdou hlavně za sociálními dávkami. Je to absurdní, nespravedlivé, hloupé, drahé a nebezpečné – jak ukazuje silvestrovské řádění těchto ‚uprchlíků‘ prakticky v celém Německu a řadě dalších evropských zemí. Robert Fico má naprostou pravdu,“ řekl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Parazité, upíři a obtížný hmyz sající naši krev

„To premiér Fico jen potvrzuje to, co víme už dlouho. Je lepší důkaz pravdivosti tohoto tvrzení než to, že se hrnou právě do Německa, které je jednou ze zemí s nejvyššími sociálními dávkami? Ostatně hrnou se i do ostatních bohatých zemí s vysokými sociálními dávkami jako Švédsko a podobně. Už jsem upozornil na videa, ve kterých ty chudinky ‚utíkající před hrůzami války‘, hovoří o tom, jak se budou živit. Jsou to krádeže, loupeže, násilí. O práci ani slovo! Před jakým násilím utíkají ze jmenovaných zemí? Odchází z nich za lepšími dávkami. To je fakt, který se nedá ničím vyvrátit. Premiér Fico má naprostou pravdu! A jak vyhazují jídlo, které jim není dost dobré? A i vysoké sociální dávky jsou jim málo? A ještě budou vraždit a znásilňovat naše ženy? Chovají se často opravdu jako parazité, upíři a obtížný hmyz sající naší krev. Těch, kterým je třeba pomoci, je opravdu minimum. A ti, kteří zneužívají dobré srdce Evropanů, těm opravdu potřebným škodí,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Nepatřím k sympatizantům Roberta Fica, v tomto ohledu je ale jeho výrok blízký pravdě. Humanitární problém by se měl řešit v nejbližší či první bezpečné zemi, vše ostatní, a zejména dominantní směřování do Německa, ukazuje, že ekonomický motiv u migrace hraje zásadní roli,“ míní poslanec ODS Martin Novotný.

„S premiérem Ficem souhlasím, nicméně neznám kvantifikaci absolutní většiny. Z dublinských dohod přece vyplývá, že první bezpečnou zemí není Řecko či jiná evropská země, ale Turecko. Pak je otázkou, proč již tato země nerozděluje běžence a nepřijímá azylanty. Takže pokud nefunguje dohoda mezi Tureckem a EU, pak zbývá pouze ochrana schengenských hranic. A to všemi prostředky,“ sdělil místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Nechci hodnotit výroky pana Fica, ale pravdou je, že u nemalé části migrantů se jedná o migraci ekonomickou. Za to může především politika Angely Merkelové včetně štědrého sociálního systému Německa a severských států. Kdo utíká před válkou, tak utíká do bezpečí, a nikoli za ekonomickými výhodami,“ říká senátor STAN Jan Horník.

„Pan Fico má pravdu. Já sám mám poznatky od lidí, kteří pracovali v zařízeních pro uprchlíky v ČR, že tito jednoznačně mluvili o tom, že chtějí do Německa kvůli finančním podmínkám, ne kvůli bezpečnosti. A čas včetně jejich jednání to bohužel potvrzuje. Nepřeji Němcům nic zlého, ale pokud se jejich politika nezmění, tak jim zkolabuje sociální systém,“ uvedl senátor ČSSD Miloš Malý.

Gangy uprchlíků i ve střední Evropě?

Podle senátora ODS Jaroslava Zemana má Robert Fico pravdu. „Oni se tito ekonomičtí běženci opravdu ‚bezpečně‘ cítí hlavně v Německu. Ale je to ‚sociální bezpečnost‘, co vyhledávají. Připomíná mi to klienty cestovních kanceláří, kdy si takzvaný utečenec vybírá destinace, kde se mu bude líbit a kam by se chtěl podívat a kde ještě nebyl,“ podotkl senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Nevím, jaký podíl migrantů tvoří ekonomičtí migranti. Obávám se, že to může být množství větší než malé. Rád bych ale upozornil, že pokud by Slovensko přijalo na počet obyvatel stejný počet migrantů jako Švédsko, ocitlo by se jich na Slovensku sto tisíc. Takové množství za tak krátkou dobu je neasimilovatelné. Centrum Stockholmu je podle posledních zpráv terorizováno gangy uprchlíků. Mám Bratislavu rád, takže jsem vděčen Ficovi, že něco takového nepřipustí,“ říká europoslanec ČSSD Jan Keller.

„Azyl se udílí ve správním řízení individuálně a na základě informací a podkladů k danému žadateli. Pochybuji o tom, že má pan Fico finální údaje o pravomocných rozhodnutích v jednotlivých zemích EU. Jako výpověď o jeho vlastních předsudcích to je dobré. Jinou informační hodnotu v tom nevidím,“ reagoval poslanec ANO Jiří Zlatuška.

Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer souhlasí s názorem Roberta Fica. „Většina migrantů opravdu jde za lepším. Pokud by se jednalo o utečence, neprojevovali by se tak, že chtějí pouze do Německa. Je to mimo jiné důsledek velké vstřícnosti ze strany německé vlády na počátku migrační krize hraničící až s lákáním,“ dodal Bajer.

„V tom má pan Fico nepochybně pravdu. Tento jeho výrok má však jinou přidanou hodnotu. Ilustruje realistický pohled představitele sousedního státu na problematiku migrace, s nímž se v našich podmínkách setkáváme pouze zřídka,“ míní poslanec KSČM Jiří Valenta.

Není škoda, že byly odstraněny ploty na hranicích? Moc dobře vědí, kde jsou nejvyšší dávky

„Samozřejmě je to pravda. Ale proč stále žvanit dokola jen to samé? Hlavně je snad potřeba tuto řízenou invazi konečně zastavit! Není nakonec škoda, jak rychle byly nejen otcem současného pana ministra rozstříhány ploty na našich hranicích? Byť tehdejší důvody chápu. Dnes by se totiž očividně až moc hodily. Bohužel. Je stejně poněkud zvláštní, že když už je v Evropě pořádný malér, zhusta za ním stojí naši německy mluvící sousedé. Tedy alespoň jejich vůdci,“ udeřil poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Shoduji se zcela s tímto názorem Roberta Fica. S migrační vlnou uprchlíků ze Sýrie a Iráku se spustila vlna ekonomických migrantů, kteří si vybrali vysněnou zemi Německo, Rakousko či Švédsko. Evropa si neumí poradit s oddělením potřebných od těch, kteří využívají situace. Vzhledem k tomu, že země jako Makedonie, Srbsko, Chorvatsko začaly přijímat pouze uprchlíky z Iráku, Sýrie, Afghánistánu, migranti se začali hromadit na severu Řecka. Hotspoty stále nefungují a Řecko varuje, že situaci nemusí zvládnout. Právě probíhá první část parlamentního shromáždění Rady Evropy, kde se migrace právě projednává. Součástí jednání je také trvalý přerozdělovací mechanismus uprchlíků. Názory jsou nejednotné a uvidíme při hlasování, zda se podaří tento mechanismus z rezoluce vypustit,“ informovala poslankyně ANO Ivana Dobešová.

„Paušalizovat se nemá, ale premiér Fico se v tomto případě podle všeho příliš nemýlí. Mezi uprchlíky je jistě velká část lidí, kteří utíkají před válkou a extremismem, kterým opravdu stačí dorazit do první bezpečné evropské země. Reálně vzato si ale také myslím, že většina příchozích má jasnou představu o tom, kde jsou momentálně nejvyšší sociální dávky a nejvyšší životní úroveň a právě tam směřují svoje kroky. Nepodceňoval bych inteligenci nově příchozích. Když už se jednou z jakýchkoli důvodů vydali na cestu a nechali za sebou celý dosavadní život, je logické, že půjdou za co nejlepšími podmínkami,“ vysvětluje senátor ČSSD Petr Gawlas.

Některé evropské země jsou až sebevražedně vstřícné

„Ztotožňuji se s názorem Roberta Fica, že ekonomických běženců je většina a některé evropské země k nim jsou až sebevražedně vstřícné,“ řekla poslankyně ČSSD Dana Váhalová.

„Robert Fico má pravdu,“ reagoval senátor Jozef Regec.

„S názorem slovenského premiéra se plně ztotožňuji,“ sdělila poslankyně ČSSD Marie Benešová.

„Myslím si totéž, co premiér Fico,“ uvedl poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Fico má pravdu,“ napsal poslanec ANO Pavel Plzák.

„Fico má pravdu,“ reagoval stručně poslanec ODS Petr Bendl.

„Je to logická úvaha,“ odpověděl poslanec ČSSD Stanislav Huml.

EU: Většina uprchlíků jsou ve skutečnosti ekonomičtí migranti 

Premiér Slovenska Robert Fico podle ČTK řekl před časem, že Slovensko odmítne kvóty a nebude přijímat uprchlíky ani dobrovolně. Neudělá prý nic, co by vedlo k vytvoření ucelené muslimské komunity v zemi. Nechce totiž, aby byly ženy sexuálně napadány jako v Německu. Imigranty s odlišnými tradicemi a náboženstvím podle něj nelze lehce integrovat. Řekl, že jeho povinností je chránit Slovensko.  

Podle údajů Evropské komise je více než 60 % uprchlíků cestujících do Evropy ve skutečnosti ekonomickými imigranty. Nizozemské televizi to sdělil místopředseda Junckerovy Evropské komise Frans Timmermans.

Timmermans přiznal, že většině lidí, kteří poslední dobou přijeli do Evropy z Afriky, Asie a Blízkého východu, nepřísluší statut uprchlíka. Z dosud nezveřejněných údajů agentury FRONTEX vyplývá, že ve více než 60 % případů se jedná o ekonomické imigranty.

Řada imigrantů přichází ze zemí, kde neprobíhá žádný konflikt, jako jsou např. Pákistán, Maroko nebo Tunisko. Problémem navíc je, že tyto země nechtějí přijímat vyhoštěné imigranty zpět, a proto zůstávají na území EU, dodal Timmermans.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…