Milá ODS, zvedá se mi žaludek, píše bývalý modrý volič z Reflexu

17.10.2012 13:27

Novinář Jaroslav Plesl publikoval na serveru Reflex.cz své vyznání „bývalého voliče ODS“. Má formu otevřeného dopisu, adresovaného všem členům modré strany. Vyčítá ji především prolezlost korupcí, která se prý se stranou táhne už od devadesátých let.

Milá ODS, zvedá se mi žaludek, píše bývalý modrý volič z Reflexu
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

ODS prý Plesla přitahovala už od roku 1991, kdy vznikla. Vedli ji lidé plní elánu a mluvili o svobodě a rovných příležitostech. Jenže už v roce 1997 bylo jasné, že někteří si aktivitu a činorodost představují ne v podobě poctivých podnikatelů a živnostníků, ale spíše komunistických veksláků, kteří v otevřené společnosti mohli rozvinout svůj korupční talent.

Když padla Klausova vláda, všichni doufali, že si strana odpočine v opozici a zbaví se zkorumpovaných aparátčíků. „Místo toho se Klaus dohodl s Milošem Zemanem a uzavřeli spolu neobvyklý mocenský pakt, který nejenže korupční chování papalášů v ODS posílil, ale touto zákeřnou nemocí se nakazila i ČSSD,“ poznamenává hořce.

Když tak prohrála i druhé volby, postavila strana do svého čela energického ostravského senátora Mirka Topolánka. Jenže ani on se lákavým nabídkám korupčníků nedokázal ubránit. „Korupční kolečka se ani nezadrhla a Topolánka spolehlivě semlela na karbanátek,“ píše. A od té doby je to prý ještě horší. „Postkomunističtí veksláci drží ODS pod krkem a z partaje, která byla před dvaceti lety symbolem naděje, je dnes skoro zdechlina,“ konstatuje.   

A nyní, když po všem tom znechucení stranu nevolil, se ke všemu ještě dozvěděl, že tak učinil proto, že strana začala zvyšovat daně. „Vysoké daně mi vadí mnohem míň než fakt, že Šnajdr sedí v parlamentu v dresu ODS a plive na Petra Nečase, po dlouhé době předsedu, za nějž se nemusíte stydět, byť děláte všechno pro to, abyste se ho zbavili,“ vzkazuje do ODS.

Mezitím se morálně zdevastovaný Pavel Bém prohání po Praze v autě za milion, a podobně si žije Pavel Dlouhý v Hluboké nad Vltavou, nebo Tomáš Hrdlička na Praze 10. Z toho všeho se prý bývalému voliči ODS zvedá žaludek. „Proto na vás naposledy apeluji: Dělejte s tím už konečně něco! Na sjezdu za dva týdny budete mít ideální příležitost,“ vzkazuje straně závěrem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…