Milan Chovanec promluvil: Vstup do Babišovy vlády byla chyba. Ale kritizovat ji začnu až po volbách

23.09.2018 7:28

Exministr vnitra a někdejší zastupující předseda ČSSD Milan Chovanec nyní kandiduje do zastupitelstva v Plzni na jednom z posledních míst. Ambice být zvolený ale podle svých slov stejně nemá. V rozhovoru pro deník MF DNES také uvedl, že vstup do vlády byla chyba, ale kritizovat bude až po volbách. Informaci zvěřejnil server iDNES.cz.

Milan Chovanec promluvil: Vstup do Babišovy vlády byla chyba. Ale kritizovat ji začnu až po volbách
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Milan Chovanec na sjezdu ČSSD.

I když je Chovanec předsedou plzeňské ČSSD, na kandidátce je až na třiačtyřicátém místě. Za ním jsou už jen čtyři lidi. Původně byl přitom Chovanec úplně poslední. „Nějací lidé ale ustoupili, takže jsem se o pár míst posunul,“ sdělil Chovanec a objasnil, proč se na poslední místo kandidátky nechal napsat. „Když je straně špatně, tak jsem aspoň svojí účastí na kandidátce chtěl ukázat, že tady jsem a se stranou funguju,“ řekl s tím, že když jej kolegové požádali, aby kandidoval, tak řekl, aby jej dali posledního. „Nic víc v tom není,“ dodává.

To potrvzuje i tím, že pro své zvolení skutečně nic moc nedělá a na billboardy s jeho podobiznou v podstatě nenarazíte. Přesto někteří z jeho okolí v loňském roce uváděli, že by Chovanec mohl mít zájem kandidovat coby jednička na primátora Plzně, sám to ale vyvrací. „Máme Martina Zrzaveckého, který dělá primátora dobře. Tak mu to přece nebudu brát, ne?“ zdůraznil v MF DNES Chovanec.

Jiný pohled na věc však prý nabídli dva nejmenovanní, ale vlivní zákulisní hráči. Jeden je z prostředí plzeňské politiky, druhý blízký vedení ČSSD. „Milan tuší, že to bude průšvih. Kdyby byl lídrem, byl by to nejspíš obrprůšvih. Takto nemá co ztratit,“ odhalil svůj názor člověk z centrály socialistů.

Naopak v Plzni za svým krajským šéfem stojí, což potvrzuje i podpora, jakou tam Chovanec dostal, když jako jediný socialista odmítl hlasovat pro vládu s ANO opřenou o komunisty a do Sněmovny ten den nepřišel. Mezi členy mu prý rozhodně autorita neklesá. „Když vstoupí do místnosti, všichni zmlknou. Kdyby byl na jiném z vyšších míst než na prvním, také by to vypadalo špatně. Navíc čert ví, co by Andrej začal vyvádět, kdyby byl jedničkou,“ míní jeden z Plzeňanů.

Původní zdroj ZDE

Svůj názor, že byl vstup ČSSD do vlády Andreje Babiše chyba, Chovanec nezměnil. Více se k tomu ale zatím vyjadřovat nechce, alespoň do komunálních voleb. „S řadou věcí, které se dějí, hrubě nesouhlasím. Ale do komunálních voleb budu mlčet, nechci před nimi stranu poškozovat,“ řekl na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…