Milan Kohout napsal o Miloši Zemanovi: Hnůj českého rasismu. Stala se z něj karikatura člověka. Uškvařil a oběsil národ

07.03.2016 16:32

KOHOUTA DO KOUTA Performer Milan Kohout pro ParlamentníListy.cz tentokrát komentuje protiimigrační politiku prezidenta Miloše Zemana. Myslel si prý, že levicový politik Zeman se vždy zastává slabších, teď mu však přijde, že se zastával jen české sobeckosti, ze které se momentálně vyvalují hektolitry hnisu.

Milan Kohout napsal o Miloši Zemanovi: Hnůj českého rasismu. Stala se z něj karikatura člověka. Uškvařil a oběsil národ
Foto: Archiv MK
Popisek: Performer Milan Kohout (vlevo)

Český prezident se pochechtával nad tím, že se dva emigranti pokusili oběsit v centru Athén na protest proti zavírání hranic před uprchlíky z válek. Prohlásil: „Víte, když se skutečně oběsíte, tak to většinou nepřežijete,“ a uchechtl se.

Ještě před dobou nedávnou jsem Miloše Zemana aktivně podporoval. Zamlouvala se mi jeho kritika nezřízeného kapitalismu, který cynicky jedná s lidmi jen jako s „lidskými zdroji“ sloužícími jen křupanskému a bezohlednému obohacení „majitelů kapitalistických výrobních prostředků či prachů“.

Zdál se mně neskonale lepší volbou než jakýsi „kníže“, který si po prohrané sametové revoluci nestyděl přivlastnit v naprosto nespravedlivých „restitucích“ řadů nemovitostí od hradů, domů a vil až po rozsáhlé lesy a pole a luka a dodnes neměl ani tolik slušnosti, aby z tohoto nakradeného státního majetku aspoň zaplatil zlikvidování smrdutého prasečáku stojícího na místě bývalého krutého koncentráku pro české Romy. Koncentráku, který byl spravován jen Čechy a byl vybudován na soukromém území jeho otce, který používal zde koncentrované vězně na otrockou práci na svých soukromých projektech. Koncentráku, ve kterém bylo umučeno spoustu vězňů a který fungoval i za nacistické okupace a později z něj byli zbývající vězni odvezeni do koncentráku v Osvětimi, kde byli zavražděni. (Viz kniha Tábor smrti Lety od Paula Polanského).

Ještě nedávno jsem dokonce napsal rozhořčený dopis do redakce České televize, když jsem pozoroval na České televizi a zároveň na internetu přímý přenos moskevských oslav vítězství Velké vlastenecké války nad evropským fašismem a strašně mě nasralo, že cenzoři České televize záměrně vystříhávali živé záběry na českého prezidenta a překrývali je idiotskými a účelově pravicovými komentáři svých pozvaných „expertů“ na historii. Tehdy mě to hodně rozlítilo. Za svoji stížnost jsem dokonce z prezidentské kanceláře obdržel i děkovný dopis.

CELÝ SERIÁL PL "KOHOUTA DO KOUTA"

Co se ale děje v poslední době v hlavě pana Zemana, je pro mě naprosto nepochopitelné. Je možné, že tyto špičkové veřejné funkce poznenáhlu lidi úplně oblbnou a udělají z nich od skutečného života odtržené karikatury lidí,  jako se to stalo i v případě našeho slavného bojovníka za lidská práva Havla?

Co v této době Zeman dnes a denně prohlašuje ohledně pomoci uprchlíkům z válek, je naprosto idiotské, bezcitné a tupé. Člověk, který se zastával lidských práv těch novodobými zazobanci odkopávaných lidí, najednou s odporně mrazivým a cynickým přístupem hovoří o těch samých lidech, jejichž základní lidská práva jsou zašlapávána do hnoje české xenofobie a rasismu. Měl vůbec Zeman dříve na mysli univerzální lidská práva neznající hranice států, uměle a lživě vytvořených národů, barvy kůže a velerůzných politických názorů a přírodožel i náboženství? Nebo měl na mysli lidská práva jen těch vyvolených našich Čechů, potomků to hrdinných praotců Čechů a jejich oráčů sledovaných z kopce sexbombami Libušemi a Václavy trčícími v nitru hor vedle chrápajících a nikdy nepoužitých vojsk, záchranářů to před historickými průsery? Opravdu měl i tehdy v hlavě koncept lidských práv jen selektivně a pro celou naši západní civilizaci takto typicky uplatňovaných? Jestli je tomu tak, tak se sám před sebou stydím, že jsem se Zemanem nechal tak nachytat a ošálit, a všem se za to omlouvám. A to i proto, že i ten „kníže“ se dnes uprchlíků zastává.

Byl už tenkrát český Zeman, na svém rybníku trávící život, jen vyslaným mluvčím těch nejsobečtějších a bezohledných postojů obrovské části dnešní české populace, které se po materiálními důvody motivované sametové revoluci vyvalily na povrch jak hnis z dlouho mokvajícího vředu? Hnis českého zabedněného křupanství, které se cítí být zrazeno tím vysněným kapitalismem a uvědomuje si, že mu dostatek „banánů“ nepřinesl kýženou katarzi svobody, a proto si vylévá svoji hořkou bezohlednou žluč na ubohých rodinách a topících se dětech, které ze zoufalství přeplouvají rozbouřené vody, aby unikly bombám vyrobeným naší zasranou pokryteckou západní civilizací. Nic tak odporného, co se denně vyvalí v sociálních sítích a českých médiích, jsem si ani předtím nedokázal představit. A to jsem toho docela hodně prožil, viz má kniha.

A pan Zeman do tohoto žáru vzteku nad vlastními zkurvenými životy leje hektolitry oleje, aby se i poslední kousek soucitu uškvařil v uměle zapálených plamenech „národního xenofobního vzdoru“ proti uprchlíkům – hromosvodu to naší frustrace.

Je jedno americké přísloví: „Domov je tam, kde si pověsíš svůj klobouk.“

Zlí jazykové ho trochu upravili na: „Domov je tam, kde se oběsíš.“

To, co se děje v hlavách většiny českého národa a i v hlavě jejich ideového vůdce, je kolektivní historické oběšení.

Doufám, že se nad ním někdo nebude v budoucnu pochechtávat.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …