Milan Štěch nabádá ČSSD k jasnému kroku: Zeman už zašel příliš daleko

06.07.2019 9:24

Současný místopředseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) se nikdy netajil tím, že ani za mák nesouhlasil se vstupem ČSSD do vlády Andreje Babiše (ANO). Stejně tak se netají tím, že nesouhlasí s chováním Miloše Zemana ve funkci prezidenta. Tentokrát už Zeman zašel tak daleko, že ČSSD musí udělat jasný krok.

Milan Štěch nabádá ČSSD k jasnému kroku: Zeman už zašel příliš daleko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

Štěch má za to, že každý další den, kdy ČSSD zůstane ve vládě s Andrejem Babišem, ztrácejí sociální demokraté na síle. Spolupráci s Babišem by ukončil pokud možno okamžitě, protože je bytostně přesvědčen, že ani premiér Babiš, ani prezident Miloš Zeman se nezmění.

Anketa

Měla by ČSSD opustil vládu?

86%
14%
hlasovalo: 3076 lidí

„Prezident Zeman je známý tím, že na svých věcech trvá, i když jsou protiústavní a i když neodpovídají duchu Ústavy,“ zdůraznil Štěch v rozhovoru pro Echo24.cz.

„Na základě svých zkušeností, které mám, jsem nebyl pro vstup do vlády. Protože jsem přesvědčen, že pan prezident Zeman i premiér Babiš se nezmění. Úzce s nimi spolupracovat s takovým malým počtem poslanců, jako má ČSSD, je podle mě nemožné. Výsledek vládnutí a současný stav mě nepřekvapují. Většina ČSSD v referendu vyhověla panu předsedovi Hamáčkovi a vstup do vlády odsouhlasila, ale myslím, že nikdy není pozdě,“ zdůraznil dlouholetý člen odborů, někdejší předseda Senátu a jeho dnešní místopředseda, a dlouholetý kritik Miloše Zemana.

Staněk podle Štěcha zkrátka z vlády odvolán nebude, takže ČSSD by se měla soustředit na opoziční práci a stranu opět ukotvit a pozvednout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…