Milí podnikatelé, Babišův plán se hroutí. EET se odkládá na neurčito

21.11.2015 18:41

Ačkoli ještě před rokem ministr financí Andrej Babiš (ANO) prohlašoval, že elektronická evidence tržeb přinese státu miliony korun na daních, její zavedení se ale znovu a znovu odkládalo. Před koncem roku 2015 už je dokonce téměř jasné, že Babiš neví, kdy dokáže EET spustit. Termín srpen 2016 už neplatí.

Milí podnikatelé, Babišův plán se hroutí. EET se odkládá na neurčito
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš na besedě s občany v Pardubicích

„Není to reálné. Netroufám si odhadovat, jak dlouho nám bude v Poslanecké sněmovně jednání trvat, ale do konce roku tu předlohu téměř na sto procent prezident podepsat nestihne,“ řekl serveru Lidovky.cz předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jiří Mihola.

Na konci listopadu začne třetí čtení zákona o EET a především pravicová opozice dává jasně najevo, že se přijetí zákona pokusí zabránit všemi dostupnými prostředky, neboť ho považuje za špatný. Před dopady tohoto zákona varuje především Babišův předchůdce ve funkci ministra Miroslav Kalousek (TOP 09).

Úředníci ministerstva podotýkají, že teď uvedení zákona v život nezávisí na nich, ale na konečném slovu politiků. Z těch ve sněmovně už jen zákonodárci ANO věří, že se vše stihne alespoň do srpna 2016. „Jsem optimistka. Stále doufám, že to vyjde,“ uvedla místopředsedkyně poslaneckého klubu ANO Radka Maxová s tím, že koalice má dost sil k tomu, aby obstrukcím opozice zabránila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…