Miliardář Janeček chce svou metodou zachránit demokracii na celém světě. Pomoci mu má i Madeleine Albrightová

09.11.2018 8:37

Miliardář Karel Janeček stále věří, že jeho model demokracie, který označuje za Demokracii 20, může fungovat. Volič by v tomto modelu rozdával pozitivní, ale i záporné hlasy, takže by přispěl k nezvolení někoho. Janeček svému modelu věří natolik, že o něm přesvědčuje i vlivné občany Spojených států. Věří, že jeho model demokracie může ochránit svobodu proti ruské a čínské hrozbě.

Miliardář Janeček chce svou metodou zachránit demokracii na celém světě. Pomoci mu má i Madeleine Albrightová
Foto: Vít Hassan
Popisek: Sledovat debatu prezidentských kandidátů přišel také Karel Janeček

Matematik a miliardář Karel Janeček je přesvědčen, že dokáže uzdravit demokracii a dokáže jí vrátit přitažlivost, aby odolala ruské a čínské hrozbě. Věří tomu natolik, že svůj model demokracie přijel představit i do Washingtonu, kde promluvil např. k někdejší ministryni zahraničí Madeleine Albrightové nebo českému velvyslanci v USA Hynku Kmoníčkovi.

„Mé představení volebního systému Janečkova metoda se setkalo s velkým úspěchem a oceněním. Z amerického pohledu se otázka zachování demokratických hodnot a svobody jeví jako zásadní a Janečkova metoda podle nich může být tím novým, rozhodujícím impulsem k revitalizaci volebního systému USA, jeho zefektivnění a k větší participaci občanů na rozhodování a řízení společnosti,“ napsal Janeček na sociální síti Facebook.

Miliardář je přesvědčen, že se lidstvo nachází na křižovatce a jeho model demokracie, kde volič přiděluje politikům jak pozitivní, tak i negativní hlasy, představuje možnost vykročit z této křižovatky správnou nohou a správným směrem.

„Lidstvo se dnes nachází na křižovatce dějin a vlivní američtí činitelé vnímají Janečkovu metodu jako součást řešení k ‚uzdravení demokracie‘, která se podle jejich názoru dostala do slepé uličky a je aktuálně latentně ohrožována nedemokratickými režimy velmocí současného světa (Rusko, Čína),“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…