Miliardy na dávky pro uprchlíky decimují rakouský rozpočet

15.10.2016 11:55

S náklady na uprchlíky ve výši dvou miliard eur počítá návrh rakouského státního rozpočtu na příští rok. Upozornil na to server Kechlibar.net.

Miliardy na dávky pro uprchlíky decimují rakouský rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova rakouského parlamentu

Přinesl také informace o tom, kolik činily náklady rakouského státního rozpočtu na uprchlíky v letech předchozích. Tak v roce 2014 to bylo „jen“ 600 milionů eur, o rok později miliarda eur a letos 1,7 miliardy eur.

  • Celý text je ZDE

Server upozorňuje, že jde jen o náklady z federálního (spolkového) rozpočtu. Náklady jednotlivých spolkových zemí nejsou do tohoto čísla započítány. A ty nejsou zanedbatelné, protože v Rakousku vyplácejí sociální dávky jednotlivé spolkové země, nikoliv ústřední ministerstvo financí.

Za pozornost stojí, že kvůli tomuto nečekanému nárůstu výdajů hrozí Rakousku teoreticky pokuta od Evropské unie, protože deficit spolkového rozpočtu tím překročí maximální povolenou hodnotu pro země eurozóny. Přitom nedostatečná aktivita EU při ochraně vnějších hranic Schengenu byla jedním z faktorů ve vzniku celé migrační krize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …