Miloš Zeman měl ještě jeden rázný projev bez novinářů. Přečtete si ho pouze u nás

07.03.2015 21:30

EXKLUZIVNĚ Pokud nenávidíme, měli bychom k tomu mít vážné důvody. A tím vážným důvodem rozhodně není mediální masáž, uvedl Miloš Zeman v sobotním projevu při zahájení koncertu Hudby Hradní stráže, který se konal při příležitosti 165. výročí narození T. G. Masaryka. ParlamentníListy.cz získaly exkluzivně záznam tohoto projevu.

Miloš Zeman měl ještě jeden rázný projev bez novinářů. Přečtete si ho pouze u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace na podporu prezidenta Miloše Zemana nazvaná Národe, probuď se! spojená se slavnostním setkáním při příležitosti 165. výročí narození T. G. Masaryka

Kromě kritiky části českých médií se Zeman zmínil také o peripetiích, které provázely repatriaci 150 ukrajinských Čechů, již by měli do naší země přiletět v polovině března.

Mediální masáž není vážným důvodem k nenávisti

V úvodu se opřel do svých kritiků, kteří na demonstracích vyjadřovali nesouhlas s politikou hlavy státu červenými kartami. "Červená barva je barva krve a barva nenávisti. A já bych všem z vás přál, abychom se dokázali mít rádi. A pokud nenávidíme, abychom k tomu měli vážné důvody. A tím vážným důvodem rozhodně není mediální masáž našich občanů,“ uvedl prezident směrem ke svým podporovatelům z prezidentské kampaně, kteří byli na hradní akci rovněž pozváni. Vážným důvodem k nenávisti podle něj může být jen to, že se setkáte s politikem, vyslechnete jeho argumenty, řeknete své argumenty, a teprve po tomto setkání řeknete, tohoto politika nechci. "A tak to má v demokracii být,“ prohlásil Zeman.

Podle něj se nechávají masírovat veřejnými sdělovacími prostředky "pouze lidé s poněkud nižší inteligencí“. Ti prý místo toho, aby vyslechli zprávu, co se stalo, tak si ještě přečtou komentář o tom, co si tamní komentátor myslí o tom, že se opravdu stalo. "Jinými slovy jsou jako děti, které dostávají předžvýkanou informační potravu,“ uvedl prezident.

Ze slov velvyslance vyplývá, že průměrná rodina volyňského Čecha má 40 členů

V další části svého proslovu zdůraznil, že prezident republiky má hájit zájmy svého státu. "A má tyto zájmy hájit bez ohledu na to, jestli jsou nebo nejsou zajímavá pro média,“ zdůraznil. V této souvislosti zmínil kauzu ukrajinských Čechů, kde prý svedl bitvu. "Nechci říct s kým, protože vy to sami dobře víte, ale jeden velvyslanec říkal: 'Ale pane prezidente, vždyť přece o repatriaci žádají jenom čtyři rodiny ukrajinských Čechů.' Patnáctého března přistane letadlo se 150 ukrajinskými Čechy, kteří požádali o repatriaci. Ale pan velvyslanec má samozřejmě pravdu. Pouze z toho vyplývá, že průměrná rodina volyňského Čecha má čtyřicet členů,“ uvedl Zeman.

Prohlásil rovněž, že prezident má pomáhat českým exportérům na rozvíjejících se trzích, protože náš export znamená nové pracovní příležitosti pro české občany, a tedy i snížení nezaměstnanosti. "Ale jak můžete očekávat, že média budou psát například o otevření čínského trhu, největšího trhu na světě. To byste vyžadovali velkou kvalifikovanost, a já se obávám, že kdybych v Číně zakopl na schůdcích do letadla, byl by to headline,“ uvedl a posteskl si, že získání dvousetmiliardového úvěrového rámce pro české podnikatele a pro čínské investory je pro náš mediální mainstream naprosto nezajímavá informace.

U příležitosti 165. výročí narození prvního československého prezidenta T. G. Masaryka připomněl jeden z jeho citátů: "Myšlení bolí. A každý z nás se vyhýbáme bolesti. A přesto tuto bolest, chceme-li být dospělými lidmi, musíme podstoupit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…