Miloš Zeman po čase vystoupil. A řekl, že naše země je krásná

23.08.2018 11:05

Prezident Miloš Zeman zahájil svým projevem festival Země živitelka v Českých Budějovicích. Před ním svá slova pronesl také jeho předchůdce Václav Klaus.

Miloš Zeman po čase vystoupil. A řekl, že naše země je krásná
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

„Milí přátelé. Jsem tady popatnácté. Těch patnáct návštěv je krásných, protože přinášely krásné zážitky. A já bych za všechny chtěl poděkovat,“ řekl úvodem Zeman.

„Pokud jde o sucho, chtěl bych jenom připomenout, že jsou kroky malé a kroky velké. Takovým maličkým krokem, který byl v mé kompetenci, bylo, že jsme v lánském parku obnovili rybník, který měl propustné dno. Ať to udělají všichni,“ sdělil Zeman.

Velkým krokem by pak mohl být kanál spojující Dunaj s Odrou. „Jsem rád, že exministr zemědělství Milek řekl, že tento koridor může přivést vodu na Moravu. Doufám, že Mirek Toman bude mít stejný názor,“ dodal.

Dále hovořil o venkovu a zemědělcích. „Jsou politickou silou. A když se teď připomnělo stoleté výročí naší nezávislosti, chtěl bych vzpomenout našeho významného agrárního politika Antonína Švehlu, který byl mimo jiné zakladatelem Agrární strany, kterou dovedl až k volebnímu vítězství,“ připomněl.

„Posledních 25 let znamená určitou renesanci a já bych si velmi přál, abychom si vážili politiků, kteří ve své době dokázali zemědělce podporovat. Nejenom jako producenty potravin, ale jako tvůrce krajiny. Té nádherné krajiny, nad kterou není. Proto bych vám chtěl oznámit, že 28. října udělím Antonínu Švehlovi nejvyšší český řád, Řád Bílého lva první třídy,“ zakončil svá slova Zeman.

Před ním svou řeč pronesl také exprezident Václav Klaus. „Děkuji pěkně za pozvání. Jezdím sem už déle než čtvrtstoletí. Tady už zazněla spousta moudrých slov a na ta nejmoudřejší ještě čekáme,“ řekl Klaus. 

„Mluvíme pořád o suchu a mimořádných teplotách, které postihují naši zemi. Příroda je mocná, proti tomu, co jsme schopni udělat. Přes tyto podmínky ukázalo naše zemědělství svou robustnost a stabilitu, nedochází k žádné tragédii, k žádnému problému,“ poznamenal Klaus a hovořil také o nájemních a vlastnických vztazích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…