Milujeme Západ, i když ho Obama vede do katastrofy. Sváteční vyznání na Šafrově webu

28.09.2015 16:36

Jak milovat Západ, když přestává být Západem? Na to se ptá na serveru SvobodnéFórum.cz Pavla Šafra Jan Bednář.

Milujeme Západ, i když ho Obama vede do katastrofy. Sváteční vyznání na Šafrově webu
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

„Západ kdysi znamenal pro všechny, kdo si nenechali komunisty vymazat mozek, naději na svobodu a prosperitu. Naši příbuzní i známí tam utíkali hledat nový život. Mnozí ho také po létech tvrdé dřiny i strádání našli,“ píše úvodem Bednář s tím, že po čtvrtstoletí od pádu železné opony se tento Západ změnil. Podle něj se nyní obracíme k novým hodnotám, pofiderním a jalovým – k pseudohumanismu či pseudodobru. 

„Dříve Západ vysílal vojáky i zbraně na různá území rozvojového světa, aby se ubránil před šířící se mocí marxistických zločineckých vlád, temných teokracií a před nekontrolovatelným chaosem. A západní politici se vždy ptali, co bude dál, jak udržet stabilitu, rovnováhu sil a jak být na šachovnici o několik tahů před ostatními,“ poznamenává Bednář. A dodává, že s pádem marxismu ztratil Západ svého vyzývatele. „Nechává se obehrávat, nečinně přihlíží k omezování svého vlivu a moci, vyklízí prostor. A když ve jménu nové pseudomorálky rozvrátí stabilní státy s poukazem na jejich zločinecké vlády, tak se už nepostará o následující stabilitu a bezpečnost. Vývoz Dobra se Západu vrací jako nebezpečný bumerang a plodí Zlo,“ dodává.

„Mnozí z nás by i nadále chtěli milovat Západ. Ale jiný Západ než ten, který vede do katastrofy prezident Obama. První prezident, který mentálně není Američanem. Ale za to je nositelem Nobelovy ceny míru. Přitom za ním zůstává jen spoušť, války a chaos. Právě on je hlavním viníkem dnešní masové imigrace do Evropy,“ konstatuje s tím, že Obama udělal chybu, že stáhl z Iráku své vojáky. Kdyby je nestáhl, tak tam dle něj nepanuje Islámský stát a Sýrie není tak rozvrácenou zemí. 

„Amerika kdysi bránila bezpečnost, svobodu a lidská práva. Barack Obama je ale slaboch, který si vybírá náhradní bojiště, než jsou ta, kde jde o osud svobody a bezpečnosti Západu. V době Islámského státu bojuje s klimatickými změnami. V době rostoucí moci Ruska a Číny bojuje za práva homosexuálů. Je to typické falešné dobro, z něhož vzniká falešné dojetí nad vlastním humanismem, který ale ve skutečnosti žádným humanismem není, protože ničemu neprospívá,“ dodává s tím, že když Amerika už nechce být Amerikou, nýbrž se chce stát jen druhou slabošskou Evropou, tak už nikdo nebude bránit ani Evropu, a ani Ameriku. 

„Skutečnost, že Západ zradil ideu Západu, nás nesmí posunout na Východ. Spíše musíme bránit poslední útesy mizejícího světa než vyplout do nových vod, v nichž zpívají Sirény,“ uzavřel.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…