Mináři, na toho jste zapomněli! „Učí naše děti. A tohle hlásá,“ udeřil Daniel Vávra

27.02.2020 14:35

Milion chvilek pro demokracii již delší dobu upozorňuje na to, kdo se chystá zasednout v Radě, která dohlíží na jedinou českou veřejnoprávní televizi. Ale proč neprotestuje proti těm, kdo v ní už sedí? Tuto otázku si položil herní vývojář Daniel Vávra. A upozornil na člověka, který v Radě sedí už dlouho. A kapitalismus mu dvakrát nevoní.

Mináři, na toho jste zapomněli! „Učí naše děti. A tohle hlásá,“ udeřil Daniel Vávra
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

První kolo výběru kandidátů do Rady ČT už je dávno za námi a pomalu, ale jistě se chystá kolo druhé, ve kterém budou z osmnácti osobností poslanci vybírat šest, aby nahradili stávající členy s končícím mandátem. Dá se říci, že asi největší mediální poprask vzbudila ekonomka Hana Lipovská, kterou nominovala Česká biskupská konference. ČBK pak za to sklízela kritiku z mnoha různých stran. Koho poslanci zvolí, hodlá bedlivě sledovat i spolek Milion chvilek pro demokracii, založený Mikulášem Minářem.

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí

Nicméně, Milion chvilek se prý dostatečně nevěnuje těm, kdo už v Radě ČT jsou. Alespoň si to myslí herní vývojář Daniel Vávra. Upozorňuje na osobu Michaela Hausera, který je členem Rady ČT od roku 2014. „Když byla řeč o ‚škandálu‘, že by do Rady pro rozhlasové a TV vysílání měla být volena konzervativní ekonomka ‚napojená na Václava Klause‘, tak je velice zajímavé, že Milionu chvilek a dalším národním buditelům nevadí jako člen Rady tento úžasný člověk,“ poznamenal Vávra.

A vyjmenoval, čím vším je Hauser známý: například knihou Kapitalismus jako zombie, z roku 2012, nebo založením občanského sdružení Socialistický kruh. „Obdivovatel Karla Marxe, autor citátu, že ‚bez Marxe by se evropské hodnoty rozpadly‘, samozřejmě i vyučující na FF UK, která by se měla pro pořádek přejmenovat na Fakultu Neomarxismu Leninismu,“ kopl si při té příležitosti Vávra do fakulty, kterou jednou dokonce okupovala Marxistická Alternativa.

Hausera zkritizoval i za výstup na ČRo: „V rozhlase se právě pokoušel vysvětlit, že by se mělo všechno znárodnit, ovšem jako správný bolševik tak, aby to neřekl na přímo a neprozradil se jako kovaný komouš. Stejně tak předvedl obvyklou dávku vyhýbavého krasobruslení okolo schvalování Marxových teorii o násilné revoluci.“ Dodal, že je zajímavé, že když komunisté jsou na Českém rozhlase zřejmě vítáni, tak by v rámci veřejnoprávnosti měli být zváni i zástupci druhé strany barikády.

„Proč, kupříkladu, podle této ‚morálky‘ a logiky, neučí na FF UK takový Tomáš Vandas, nebo Mário Kotleba? Určitě by nám taky dokázal vysvětlit, že Hlinka byl dobrý prezident a za jeho vlády se stalo mnoho dobrého, a krasobruslit kolem otázky, jestli schvaluje strašlivé násilí, jehož byl spolupachatelem,“ připodobnil člena Rady ČT k předsedovi Dělnické strany sociální spravedlnosti a k slovenskému nacionalistovi. A doplnil, že Hauser „učí naše děti a kontroluje veřejnoprávní média“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…